negyed mérföld

2017.09.24. 23:08

A leggyorsabb autókat győzte le a Tesla

Nem talált legyőzőre a hetedik World's Greatest Drag Race-en a Tesla Model S P100D a hagyományos negyedmérföldes futamon.

Autórajongók között nincs olyan, aki ne ismerné a World's Greatest Drag Race elnevezésű versenyt, amelyen a világ legmenőbb autói mérik össze erejüket. Ezen a versenyen mindössze negyed mérföldnyit kell megtenni, de abba bele kell tenni apait és anyait egyaránt, mert nem akármilyen ellenfelekről van ám szó.

World's Greatest Drag Race hetedik kiadásában a olyan gépek mérkőztek meg mint a McLaren 570GT, a Porsche 911 Turbo S vagy a Ferrari 488 GTB. De ott volt még egy Alfa Romeo Giulia, egy Aston Martin DB11, egy Chevrolet Camaro ZL1 1LE, egy Chevrolet Corvette Grand Sport, egy Lexus LC500, egy Mercedes Benz AMG GTR, egy Nissan GT-R Nismo, egy Porsche 718 Cayman S, egy Porsche 911 Turbo S, s nem utolsó sorban a Tesla Model S P100D.

Azt gondolnánk, hogy a hagyományos erőgépek kiforrott technikájával nem versenyezhet egy elektromos autó, tulajdonképpen alig ismert rendszere, s bizony, aki azt mondja, hogy a Ferrarik és Porschék 200 mérföld óránkénti végsebességével nem tud mit kezdeni a Tesla 155 mérföldes óránkénti végsebessége, még igaza is lehet. De a negyed mérföld, ami nem több mint 400 méter, bizony alaposan felforgatja a számításokat, s nem csak azt, hanem magát a versenyt is.

Ugyanis a Tesla Model S P100D, mind a négy kerekére küldött nyomatéknak köszönhetően, azonnal gyorsul, s amint a videón láthatjuk is, legyőzi vetélytársait. A cnet.com azonban megjegyzi, hogy ha a verseny hosszabb lenne, az eredmény is egészen más volna.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=359&v=cvk18vx-nrY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!