Kutatók Éjszakája

2019.09.23. 22:35

Látványos tudomány várja az érdeklődőket a Bay Zoltán Kutatóintézetben

A programokat úgy állítják össze a szervezők, hogy minden korosztály megtalálja a neki érdekes lehetőségeket.

Idén is látványos és szórakoztató programokkal várja a Kutatók Éjszakája a tudomány világa iránt érdeklődőket. A szervezők a tudományos, kutatói életpályát szeretnék népszerűbbé tenni a fesztivállal, amelyet Európai sok-sok országában egyszerre rendeznek meg.

A programokat úgy állítják össze a szervezők, hogy minden korosztály a gyerekektől a felnőttekig megtalálja a neki érdekes lehetőségeket. A fesztivál nemcsak előadásokkal, hanem elsősorban interaktív programokkal várja az érdeklődőket, azt szeretnék, ha a látogatók aktív részesei lennének a kísérleteknek.

Az eseménysorozat egyik kiemelt szervezője a Bay Zoltán Kutatóintézet, amely Budapesten, Szegeden és Miskolcon is várja a látogatókat a programjaira 2019. szeptember 27-én.

Budapesten például megtudhatják az Utazó Planetáriumban, hogyan keletkeznek a csillagok és játszhatnak űrkutatósat; megismerkedhetnek a lézer felhasználásának játékos oldalával, valamint lesznek kémiai kísérletek.

A tudományos módszerek hétköznapi felhasználása iránt érdeklődők hallanak majd a háztartási hulladék csökkentéséről és az újrahasznosításról, de részt vehetnek egy bűnügyi helyszín vizsgálatában és a bűneset felderítésében is. Este látványos lézershow várja a látogatókat.

Miskolcon a Bay-Boy nevű robotfiú várja a látogatókat, Szegeden pedig Magneto és Ironman, a két szupererő mérkőzik meg egymással.

A részvétel ingyenes, tudományos felkészültség nem szükséges hozzá. Mindegyik program megtalálható a www.kutatokejszakaja.hu honlapon.

Borítókép: facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!