Szépségápolás

2019.01.24. 12:40

Különleges kezelést igényel a száraz arcbőr

A kinti hideg, a fűtött szoba száraz levegője megviseli a bőrünket.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rustle

A Vasárnap Reggel legutóbbi számából megtudhattuk, hogyan gondozzuk, hogy ne veszítsünk a szépségünkből.

Tisztítás

A száraz bőr kímélő tisztítást igényel. Kerülje a dörzsölő mozdulatokat, finoman, enyhén masszírozva, körkörösen vigye fel a krémes lemosót vagy a száraz bőrre kifejlesztett tisztítóterméket az arcára. Alkoholos vagy szárító hatású tonik helyett arctejjel szabadítsa meg a bőrt a szennyeződésektől és a sminkmaradványoktól. A meleg víz szárítja a bőrt, ezért inkább langyossal mosakodjon.

Ápolás

Nappal (kivéve fagyos időben) a hidratáló, a bőr természetes lipidrétegét visszaállító krémeket, az akár hialuronsavat is tartalmazó termékeket részesítse előnyben. A zsírosabb textúrájú kencék szépen beszívódnak a száraz bőrbe, és védik azt a szél, a fagy irritáló hatásától is.

Tippünk: Mivel a fűtött szoba levegője szárítja a bőrt, szellőztessen gyakran, vagy párásítson a helyiségben.

Sminkelés

Az alapozást krémezésnek kell megelőznie, máskülönben nem lesz egyenletes a bőrfelszín, és emiatt a smink sem mutat majd jól. A szemkörnyék bőre is lehet száraz, erre szemkörnyékápoló szérum is kerülhet. A bőrtónushoz illő alapozó eltünteti a kipirosodott foltokat, és üde árnyalatot kölcsönöz az arcnak. Válasszon olyan alapozót, amely gazdag összetevői révén egész nap megfelelő ápolást és fedést biztosít. Kerülje a púder használatát!

Segít a helyes táplálkozás

A száraz bőrűek fogyasszanak sok zöldséget és gyümölcsöt, igyanak minél több szénsavmentes ásványvizet, és rendszeresen egyenek teljes kiőrlésű gabonát tartalmazó élelmiszereket, C-vitaminban gazdag savanyú káposztát és céklát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!