zöld divat

2019.03.03. 13:45

Különleges fürdőruhával küzdenének a környezetszennyezés ellen

Újrahasznosított műanyagból készült kollekciót dobott piacra a divatcég.

Forrás: Shutterstock

Az elsőre meglepő, ám a környezetkárosítás csökkentésének célját tekintve előremutató ötlet a Madewell tervezőinek fejéből pattant ki. A cég új kollekcióját ugyanis újrahasznosított műanyag palackokból gyártja, így a kiürült flakonok divatos strandöltözékek formájában születhetnek újjá – írja a Bors.

A Madewell Second Wave (Második hullám) nevű kollekciójának köszönhetően eddig állítólag 50 ezer palackkal kevesebb került az óceánokba

- és ha az irányvonal sikeres lesz (netán mások is átveszik az ötletet), akkor ennek a számnak a sokszorosával számolhatunk majd.

Természetesen nem ők az első vállalat, akik újrahasznosított műanyagból gyártanak bikiniket, hiszen van olyan márka, ami már a kilencvenes évek óta ezzel foglalkozik – ám az, hogy egy nagyobb, nem elsősorban a természetvédelemre fókuszáló vállalat is elkezd ennyire zölden gondolkodni, mindenképpen azt mutatja, hogy jó irányba haladunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!