Életmód

2017.10.01. 09:30

Közösen nyújtották a rétest idősek és fiatalok Lentiben

A hagyományos házi rétes sütésével ismerkedhettek meg a középiskolások a Kolping Gondozási Központ által szervezett programon.

Korosa Titanilla

Kulcsár Erzsébet (balra), a program egyik önkéntese a rétes töltelékének előkészítését mutatta meg a diákoknak, majd a kóstolás sem maradt el

Fotó: Korosa Titanilla

A helyi Gönczi-gimnázium több mint 30 tanulójának közreműködésével bonyolították le a programot. A fiatalok a rétessütésben gyakorlott asszonyoktól leshették el az édesség készítésének fortélyait, illetve a tészta nyújtásába és töltésébe is bekapcsolódhattak.

 

– Intézményünk nemrég indult programban vállal szerepet azért, hogy minél nagyobb számban kapcsolódjanak be a helyiek az otthonban végzett önkéntes tevékenységekbe – mondta Ábrahám Csilla önkéntes koordinátor. – A fiataloknak tartott bemutató mellett az otthon lakóinak is kedveskedni szerettünk volna a rendezvénnyel, illetve az elkészített házi rétessel, hiszen tudjuk, hogy kedvelik a hagyományos ételeket.

Kulcsár Erzsébet (balra), a program egyik önkéntese a rétes töltelékének előkészítését mutatta meg a diákoknak, majd a kóstolás sem maradt el
Fotós: Korosa Titanilla

Munka közben lehetőség nyílt arra is, hogy a fiatalok a modern konyhát és az általuk kedvelt ételeket, az idősek pedig a régmúlt idők étkeit bemutassák egymásnak.

Ábrahám Csilla arról is tájékoztatott, hogy a programban évente megrendezett eseményekkel hívják fel a figyelmet az önkéntesek munkájának fontosságára.

Továbbá azt is hangsúlyozta, hogy az önkéntesség lehet az egyik útja az együttműködésnek a különböző generációk között. Az önkéntes tevékenység az összefogást, a felelősségérzetet, a mindennapos egymásra figyelést és az értékközpontú gondolkodást is erősíti a különböző generációknál, fogalmazta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!