Boldog békeidők, dalokban is

2018.04.25. 11:02

Közös albumot készített Malek Andrea és a hévízi Happy Dixieland Band

Az idei hévízi fesztivál egyik különlegessége a Happy Dixieland Band és Malek Andrea közös CD-jének lemezbemutató koncertje lesz, amelyet április 28-án 19 óra 30 perctől tartanak a Deák téri nagyszínpadon.

Péter Árpád

Malek Andreának és a HDB-nek is inspiráló a közös munka; Fotó: HDB

Az Azok a boldog békeidők... című hanghordozó tavaly készült el, miután a megelőző évek során a zenekar és a művész között gyümölcsöző szakmai együttműködés, mi több, barátság alakult ki. Egy közös koncert kapcsán ismerkedtek meg egymással, amit újabbak és újabbak követnek azóta is. S amikor Malek Andrea megtudta, hogy a Happy egy lemezt tervez, felajánlotta közreműködését.

- Andrea több számot is énekel a CD-n – mondja Babos Lajos, a zenekar vezetője. – Olyan dalokat, amiket vele közösen játszunk, illetve olyanokat, amiket édesanyja, a kiváló művész, Toldy Mária adott elő korábban. Ilyen az Esernyő dixie és a Kerek-perec.

A lemezen 13 dal hallható, köztük néhány medley is, vagyis olyan szerzemény, amelyben több számot fűztek egybe. A hanghordozó a Happy Dixieland Band első hivatalos albuma, kereskedelmi forgalomban is kapható, megrendelhető a kiadón keresztül vagy a zenekar honlapján.

Babos Lajos leszögezi, az, hogy Hévíz 2016-ban a város zenekarának választotta őket, hatalmas lökést adott a csapatnak, s ennek az együttműködésnek, támogatásnak köszönhető ez az album is.

- Arra, hogy a Happy Dixieland Band Hévíz város zenekara, nagyon büszkék vagyunk, egészen más így színpadra állni, ez nagyon sokat jelent nekünk. Hévíz világhírű fürdőváros, nevének hallatára mindenki felkapja a fejét, és öröm, hogy képviselhetjük.

A Happy a lemez elkészülte után is együtt dolgozik Malek Andreával, s amikor csak lehetőség van rá, szívesen vállalnak közös fellépéseket.

- Nagyon inspiráló volt vele együtt dolgozni, hiszen azon túl, hogy fantasztikus személyiség, kiváló muzsikus is – fogalmaz Babos Lajos. – Egy zenekarnak mindig keresnie kell az új utakat, lehetőségeket, s az Andreával való együttműködés is ilyen. Nagyon sokat tanulunk, tanultunk tőle, és emberileg is egymásra hangolódtunk.

Malek Andreának és a HDB-nek is inspiráló a közös munka; Fotó: HDB

Nem mellékes, hogy a művésznő is hasonlóan nyilatkozik a zenekarról, többször is megfogalmazta már, hogy jól érzi magát a közös produkcióban, és közel áll a szívéhez a Happy Dixieland Band.

Hévíz város zenekara természetesen ott lesz az idei, hagyományos békeidős jelmezes felvonuláson is, hiszen nyolc éve mindig a dixie csapat vezeti a menetet. Babos Lajos elárulja, az esztendők alatt kialakult a látványos, turistavonzó esemény zenei gerince, de minden évben szeretnének valami újdonsággal is előrukkolni, idén sincs ez másként.

A Happy Dixieland Band tagjai egyébként nem unatkoznak, sorra érkeznek a felkérések. A következő hónapokban itthon, Zalában is sokat állnak majd színpadra, emellett láthatók lesznek például a szegedi borfesztiválon május végén, illetve a hajdúszoboszlói dixieland fesztiválon is, amelyen Illényi Katicával közösen lépnek fel.

Most azonban izgatottan és lelkesen készülnek a szombati felvonulásra és a lemezbemutató koncertre, ami igazi zenei csemegét, kulturális feltöltődést ígér a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!