tókerülés

2020.03.04. 12:30

Közel háromezer indulót várnak a Balaton Szupermaratonon

A hagyományokhoz híven Siófokról rajtol el csütörtökön a 13. SPURI Balaton Szupermaraton, melynek mezőnye négy nap alatt kerüli meg az ország legnagyobb tavát.

Balatonaliga, 2017. május 20. Egyéni indulók futnak a 220 kilométeres Ultrabalaton versenyen Balatonaligán 2017. május 20-án. A tizenegyedik alkalommal megrendezett szabadidõs sporteseményen a résztvevõk a Balatont megkerülve teljesítik a távot futva, kerékpárral, egyéniben, vagy csapatban. MTI Fotó: Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A szervezők tájékoztatása szerint a tavalyi 2700 nevezőhöz hasonló indulói létszámra lehet számítani az idei megméretésen is.

A versenyt egyénileg, párban és három vagy négyfős csapatban lehet teljesíteni.

A nyitónapon Siófoktól Fonyódig 48,4 kilométert, másnap Fonyódtól Szigligetig 53,2 km-t tesznek meg a futók, akik szombaton Balatonfüredre (43,6 km) érkeznek, vasárnap pedig Siófokon (51,2 km) zárul a viadal.

A második szakaszon, Keszthelynél csatlakozik be az egyik legnépszerűbb betétfutam, a SPURI Öböl Félmaraton mezőnye, szombaton pedig Badacsonytomajon rajtol a SPURI MaratonFüred, aminek indulói a klasszikus, 42,195 kilométeres távot teljesítik.

Borítókép: futók a Balaton körül a 2017-es Ultrabalatonon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!