Járvány

2021.04.22. 08:00

Kiderült, mikor indulhat Görögországban a turisztikai szezon

Görögország május 15-től megnyithatja határait a turisták előtt – közölte szerdán Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök rendkívüli televíziós beszédében.

A cat relax a top of the Acropolis hill as visitors wearing face masks to protect against the spread of coronavirus, stand near the Parthenon temple in Athens, Monday, March 22, 2021. Greece's government reopened the Acropolis and other ancient sites nationwide after four months as it prepares to restart the tourism season in mid-May. (Photo by Dimitris Lampropoulos/NurPhoto) (Photo by Dimitris Lampropoulos / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Dimitris Lampropoulos

Hangsúlyozta, hogy a járványgörbe az oltási kampánynak köszönhetően laposodni látszik.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a fertőzöttek száma továbbra is magas, és felszólította az embereket, hogy az április 30-án kezdődő görög ortodox húsvét idejére kerüljék az utazásokat.

„Célunk egy biztonságos húsvét és egy korlátozásoktól mentes nyár” – tette hozzá.

Micotákisz kiemelte, hogy a kormányzati elképzelések megvalósítása nagyban függ attól, hogy a járvány újra terjedni fog vagy sem.

A tervek szerint az éttermek május 3-tól, az iskolák pedig május 10-től nyithatnak – tette hozzá.

A görög kormány áprilisban nagyszabású akciót indított, amelynek keretében ingyen osztottak ki a lakosoknak otthon elvégezhető koronavírusteszteket. Emellett fokozatosan megnyitották a főiskolákat és egyes szolgáltatásokat nyújtó üzleteket.

Az utóbbi 24 órában 3015 fertőzöttet regisztráltak és 86 halálesetet. A járvány kitörése óta ezzel a fertőzöttek száma 323 644-re nőtt, míg a kór halálos áldozatainak száma 9713-ra.

A görög kormány az év eleje óta sürgeti egy európai uniós vakcinaútlevél létrehozását, hogy megpróbálja fellendíteni a haldokló turizmust,

ami korábban a görög gazdaság kulcságazata volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!