recept

2019.12.25. 19:02

Készítsen zserbógolyót sütés nélkül!

Ha nem szeretne a sütéssel bajlódni, de meglepné a családot valami finomsággal, ez a tökéletes választás.

Forrás: Shutterstock

A mindmegette.hu receptje azoknak is javasolt, akik most ismerkednek a konyhaművészettel.

Így lesz a legfinomabb a zserbógolyó:

Ha figyelünk az arányokra, jól formálható masszát kapunk
Fotó: Shutterstock

  • A diót, a darált kekszet és a cukrot egy tálba szórjuk, és annyi lekvárt adunk hozzá, hogy összeálljon, de ne kapjunk ragacsos masszát.
  • Ezután apró golyókat sodrunk, amit tálcára sorakoztatunk, és 30 percre hűtőbe rakjuk.
  • Vízgőz felett a csokoládét megolvasztjuk az olajjal. A golyókat fogpiszkálóra tűzzük, megmártjuk a csokiban, majd egy almába tűzzük, és pihentetjük, amíg a csoki megdermed. Ezután egy villával alányúlunk, leemeljük a piszkákról a golyókat és tányérra helyezzük (így nem lesz foltos, maszatos az ujjunktól és a csokoládé is szép marad rajta). Azonnal kínáljuk.
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!