KKM 2019

2019.05.15. 07:00

Kegyes Péter: A KKM örökre beíródott a versenynaptárunkba!

Idén 12. alkalommal rendezik meg a Keszthelyi Kilométerek futófesztivált Keszthelyen. Hagyományosan a pünkösdi hétvégén rendezett nagyszabású sporteseményre Kegyes Péter apukaként egy ritka futó műfajban nevez: babakocsival futja le a KKM távot. Őt kérdeztük a babakocsis futás részleteiről a KKM-ről:

zaol.hu

dav

Mióta futsz?

- Minden sportág része volt a futás, de mint hosszútávfutó csak a 90-es évek elején kezdtem a pályafutásomat. 1994-ben volt az első maratonom, azóta már 22 maratonon (ebből 11 babakocsival), és számtalan félmaratonon vagyok túl. Számomra a futás erőt, energiát, állóképességet, nyugalmat, és boldogságot ad. Életem szerelmét a feleségemet is egy futóversenyen ismertem meg, és azóta is együtt futunk. A futások alkalmával kitisztul az elmém, jókat lehet gondolkodni, és ha a párommal együtt futunk jókat lehet beszélgetni.

Mennyiben más babakocsival futni?

- Babakocsival jelentősen megterhelőbb fizikailag a futás, de lelkileg nagy erőt ad, hogy a gyermekem (gyermekeim) a sportolás közben is részesei lehetnek ennek az élménynek. Természetesen gyermekkel futni más, hiszen ha ő ott van veled, már csak az élmény számít és nem az idő, na meg persze az, hogy ő jól érezze magát. Nagyon nehéz feladat, de csodálatos érzés közösen futni.

Kegyes Péter A szekszárdi versenyen (fotó: Magánarchívum)

Hol szoktál edzeni?

- A fővárosban lakom, de gödi származású vagyok, ezért ha tehetem a gödi Duna-parton szeretek futni, viszont ha nincs idő oda kimenni akkor a környéken szoktam edzeni. Sajnos az utóbbi időben egyre kevesebb idő jut az edzésre (3 gyerek, sok munka), de ha a körülmények engedik „szaladgálunk” egy kicsit.

Most hol tartasz a KKM felkészülésben?

- Ez lesz már a 10. KKM versenyünk, és eddig mindet babakocsival teljesítettem, mint ahogy a mostanit is így fogom. Nagyon szeretjük ezt a versenyt, mert csodálatos a környezet, jó a szervezés, fantasztikusak az emberek, szép az útvonal, tehát nagyon jó érzés itt futni! Ez a verseny örökre beíródott a versenynaptárunkba!

Kegyes Péter és családja rajt előtt a Wizzair futóversenyen (fotó: Magánarchívum)

Milyen eredményt vársz magadtól?

-Mióta babakocsival futok csak egy eredményt várok el magamtól: teljesíteni a távot úgy, hogy a gyermek is és én is jól érezzük magunkat. Ha ez sikerül mi már nyertünk!!! Hálás köszönet Bedő Beának és fáradhatatlan csapatának ezért a fantasztikus versenyért!

Az idei Keszthelyi Kilométerek Gyermek futamainak a Zalai Hírlap a névadója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!