KalandoZOO

2019.08.13. 15:06

Itt találhatók a legállatibb helyek!

Csúszómászók, vízi, szárazföldi, futkosó, repkedő állatok. A család minden tagja számára kellemes és izgalmakkal teli időtöltés a friss levegőn sétálgatva felfedezni és tanulmányozni különböző fajokat.

Veresegyhz, 2016. oktber 23. Ltogat gyerek eteti fakanlra nttt mzzel a kertsen keresztl az egyik barnamedvt a Veresegyhzi llatkert s Medveotthonban. MTVA/Bizomnyosi: Nagy Zoltn *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot ksztje kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt.

Forrás: MTVA

Fotó: Nagy Zoltán

A Fanny magazin összeszedte, melyek a legjobb úticélok, ha különleges állatokat szeretnénk látni.

Schönbrunni állatkert, Bécs, Ausztria

A világ legrégibb és egyben az egyetlen, máig fennmaradt barokk állatkertjét Mária Terézia férje, I. Ferenc császár alapította 1752-ben, az uralkodócsalád nyári rezidenciáján. A kastéllyal együtt a világörökség részét képezi. A szibériai tigristől az orangutánon át a koaláig több mint 700 állatfajnak ad otthont ez az egyedülálló környezet, ahol a természet és a kultúra keveredik.

A bécsi állatkert fő attrakciója és egyben jelképe a két óriáspanda – a nőstény Jang-jang és a hím Lung-huj.

A párnak már háromszor is természetes úton fogant utódja született. Ez a zoológiai szenzáció eddig még egyetlen más európai állatkertnek sem sikerült.

L'Oceanográfic, Valencia, Spanyolország

A Művészetek és a Tudományok Városa elnevezésű kulturális központban található kontinensünk legnagyobb akváriuma, ahol a látogatók első kézből ismerhetik meg bolygónk fő tengeri ökoszisztémáit.

A komplexumban 500 különböző faj több mint 45 000 példánya él, többek között cápák, ráják, tengericsillagok, pingvinek, delfinek, fókák, rozmárok és bálnák.

Naponta több alkalommal is műsorra tűzik a delfinshow-t, amely során ezek az intelligens tengeri emlősök bravúros mutatványokkal szórakoztatják a nagyérdeműt.

Woburn szafaripark, Woburn, Anglia

Csendesen pihenő oroszlánok, kíváncsi makik, szelíden legelésző zsiráfok, orrszarvúk, elefántok, zebrák... És még mennyi más lenyűgöző vadállat él itt szabadon!

A szigetország egyik legcsodálatosabb vadaskertjében autóval, de akár gyalogosan is nekivághat a garantáltan izgalmas felfedezőtúrának.

Szegedi vadaspark, Magyarország

A látogatók a mintegy 44 hektárnyi, zömmel erdős területen nagyjából földrészenkénti csoportosításban tekinthetik meg az állatokat. A park fő célja a ritka és többnyire veszélyeztetett fajok természetes körülmények között történő bemutatása és tenyésztése. Az állatkertben több olyan állatfaj is él, ami Magyarországon csak itt látható meg, például a fossza, a rozsomák és több édes majomféle is.

Különleges vízi „tárlat”

A Tisza-tó remek választás azok számára, akik vízparti kikapcsolódásra vágynak. Ha már itt nyaral, „kötelezően” útba ejtendő a Poroszlón található Tisza-tavi Ökocentrum, melyet Magyarország ökoturisztikai szigetének is neveznek. A különleges attrakciók és látványelemek révén izgalmas formában ismerheti meg itt a tó és környéke változatos növény- és állatvilágát. Az 535 ezer liter össztérfogatú akvárium egészen közelről engedi láttatni lakóit, nemcsak a kicsik, hanem a felnőttek számára is feledhetetlen élményt nyújtva.

Kiruccanás a medvék birodalmába

Remek hétvégi program lehet a veresegyházi Medveotthonban tett látogatás. A hely népszerűsége természetesen nem véletlen:

a látogatók fakanál segítségével mézzel etethetik a medvéket, és megismerkedhetnek a park többi lakójával is.

A farkasok kifutójában például látványetetést is tartanak. A kisgyerekkel érkezők jó, ha tudják, hogy a parkban díjmentesen lehet igénybe venni a lábbal hajtható kismotorokat, amelyekkel a kicsik könnyebben mozoghatnak a területen. Ne felejtsen el magával vinni egy üveg mézet: a mackók élvezettel falatoznak majd, és ha szerencsés, azt is megnézheti, ahogyan a vízben játszanak.

Szórakozás és tanulás

A Nyíregyházi Állatpark, vagyis a Sóstó Zoo hazánk egyik legszebb fekvésű állatkertje, az utóbbi esztendőkben fejlődése töretlen. A 30 hektáros területen a sarkvidékek élőlényeivel éppúgy megismerkedhet, mint a trópusi vagy a mediterrán égöv lakóival: 500 faj több mint 5000 egyede él itt, melyek között olyan különlegességekkel találkozhat, mint a fehér tigris, a komodói sárkány, a homoki tigriscápa vagy a nyugati síkvidéki gorilla. A Zöld Piramis, az Ócenárium vagy éppen Tarzan ösvényének bebarangolása egész napos programot jelenthet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!