Laza gyakorlatok

2020.04.17. 09:38

Így tornáztassa meg alaposan az arcizmait

Ahogy a test bármely részét, úgy időnként az arc izomzatát sem árt alaposan átmozgatni – olvasható a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Forrás: Shutterstock

Érzéki ajkak

Csücsörítsen az ajkával, mintha puszit akarna dobni valakinek! Ebben a pózban nyissa ki, majd zárja össze a száját tízszer, azt utánozva, ahogy a halak tátognak. Lazítsa el az ajkait néhány másodpercre, és ismételje meg háromszor a gyakorlatot!

Feszes bőr

Bár illetlen szokás, mégis segíthet feszesebbé tenni a bőrét: nyújtsa ki a nyelvét, amennyire csak tudja, tartsa így körülbelül 6 másodpercig, majd zárja össze az ajkát! Ismételje meg ötször. Az edzés erősíti az álla alatti izomzatot.

Ragyogó tekintet

Hunyja le a szemhéját, és erősen szorítsa össze, mintha egy vízsugár a szemébe spriccelne! Tartsa zárva, majd nyissa tágra 6-6 másodpercre. Ismételje meg ötször! Megnyugtatja a fáradt szemet, segít a ráncok kisimításában.

Életteli orca

Ejtse ki jól artikulálva az „e” hangot 5 másodpercig, és közben, amennyire tudja, feszítse meg a száját! Lazítsa el az arcát, majd ismételje meg háromszor a gyakorlatot. Ezután mondja ki a „má” szótagot. Az „m”-nél 3 másodpercig zárja erősen össze az ajkát, az „á”-nál pedig tátsa nagyra a száját, és tartsa így szintén 3 másodpercig. Végezze el a gyakorlatot 3-szor!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!