csábító a nyugati csücsök

2019.08.11. 14:00

Így strandoltok Zalában a Balatonnál a nyár utolsó hónapjában

Létezik jobb kikapcsolódás a forró nyári napokon, mint egy kis Balaton-parti ejtőzés? Aligha!

Ujvári Klaudia

Forrás: zaol.hu

Fotó: Ujvári Klaudia

A hőségriadó következtében a Balatonnál könnyedén megtalálhatjuk a létező leghűsítőbb elfoglaltságokat. Az augusztusi kánikula miatt tartósan 30 Celsius fok feletti hőmérséklet vár ránk. Hol máshol lehetne leginkább elviselni, mint a „magyar tenger” partján?

Felkerestük tehát megyénk három csodálatos strandját: a gyenesdiási Lidóstrandot, a keszthelyi Városi strandot, illetve a vonyarcvashegyi Lido strandot, hogy tükrözhessük a zalai életérzést:

Térképezd fel Gyenesdiást! Fotó: Ujvári Klaudia / zaol.hu
Keszthelyen minden korcsoport megtalálhatja a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot
Fotó: Ujvári Klaudia / zaol.hu
A vonyarci fotókeret installáció segít a balatoni emlékek megörökítésében
Fotó: Ujvári Klaudia / zaol.hu

A Balaton a riviéra a helyiek és a turisták számára egyaránt. Ahogy megérkezünk a partra, mintha időutazáson vettünk volna részt. Az ételek terén örök sláger maradt a tejfölös lángos, a balatoni hekk, vagy éppen az édesszájúak kedvence: a palacsinta. Elég csak felsorolás szinten megemlíteni ezeket a finomságokat, azonnal felidéződnek bennünk a balatoni nyaralások emlékképei.

A parton gyerek és felnőtt szintén feltalálja magát. A legkisebbeket játszóterek, játékok széles tárháza várja. Keszthelyen például lehetőség nyílik a Strandkönyvtár igénybevételére, ami főként a szellemi ellazulást segíti elő. Szembetűnő, hogy a felfújható matracok között egyre egyedibb darabokkal találkozhatunk, legyen az páva, teknős, pizzaszelet, esetleg unikronis. Ma már nincs megvalósíthatatlan ötlet! Az extrém sportok szerelmesei sem maradnak ki jóból, de még az sem, aki csupán arra vágyik, hogy a megiramodjon vízibiciklivel a tó közepe felé.

Nyáron a Balaton szinte kötelező program!

Ha idén még nem látogattál el, akkor reméljük a válogatásunkkal meghoztuk a kedved hozzá. Használd ki a jó időt és pihenj a tóparton!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!