Praktikák

2018.11.15. 17:00

Így lesz olyan a süti, mint a nagyié

A nagymamáknál jobb sütit senki nem készít, ehhez nem férhet kétség.

Ha szeretne a nyomdokaikba lépni, lessen el néhány régi, ám annál fontosabb trükköt, amelyet összegyűjtöttek a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

  • Ha a recept szerint sütőpor is kell a süteményhez, akkor azt mindig vegyítse el a liszttel, és úgy dolgozza össze a többi hozzávalóval. Így ugyanis egyenletesebben oszlik el és fejti ki hatását sütés közben.
  • Sütés közben ne nyissa ki a sütő ajtaját, csak akkor, ha feltétlenül szükséges! Ez ugyanis hőveszteséget jelent.
  • A főzött krémeket hűtés közben gyakran keverje át, így a tetejük nem fog megbőrösödni.
  • A tésztát könnyebben ki tudja szedni a tepsiből, ha sütés után hideg helyre teszi.
  • Simább lesz a kelt tészta állaga, ha dagasztás után megkeni a felületét egy kevés olajjal.
  • Ha kelt tésztát készít, tegye a lisztet a mikróba pár percre, ezáltal könnyebben kel majd meg a tészta.
  • Ha beszáradt a lekvár, adjon hozzá egy kevés vizet, melegítse meg, azután alaposan keverje át.
  • Borítókép: Illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!