népszerű program

2021.06.02. 06:20

Idén ismét rendeznek honvédelmi táborokat

A július 19-étől induló tematikusan megszervezett ötnapos táborokban többi között életmentést gyakorló, túlélő és önvédelmi foglalkozásokat kínálnak, de a megismerkedhetnek a gyerekek a lovaglás, a vitorlázás fortélyaival is.

Debrecen, 2011. július 15. Egy résztvevő kel át a vizen a Debrecen melletti Vekeri-tavon. A Honvédelmi Minisztérium és az MH 5. Bocskai Lövészdandár KatonaSuli tábor szervezésében vízi átkelést hajtottak végre, amelyet 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj katonái irányítottak. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Idén nyáron ismét rendez honvédelmi táborokat a Magyar Honvédség – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI megkeresésére.

Tavaly a járványhelyzet nem tette lehetővé a honvédelmi táborok szervezését, most a Magyar Honvédség „újra megnyitja kapuit a katonai élet iránt érdeklődő fiatalok előtt” – írták.

Idén 31 helyszínen 40 táborban, csaknem 1200 gyermek táboroztatására van lehetőség. A táborokra már lehet online jelentkezni a honvedelmitabor.hu oldalon. Kiemelték: a táborok nagyon népszerűek, az egyik „harcostábor” például a regisztrációt követően pár órával betelt.

A július 19-étől induló tematikusan megszervezett ötnapos táborokban többi között életmentést gyakorló, túlélő és önvédelmi foglalkozásokat kínálnak, de a megismerkedhetnek a gyerekek a lovaglás, a vitorlázás fortélyaival is. A harcostáborok mellett szerveznek erdei, túlélő-, lovas, honvédelmi sportokat űző, felderítő, vitorlás-, hagyományőrző és motivációs táborokat. A táborokba a 12-15 és 15-18 éves fiatalok jelentkezhetnek.

A különböző tematikájú táborok napirendje is eltérő. A táborok programjában több „katonás” napirendi pont is szerepel, mint például ébresztő, reggeli torna, körletrend kialakítás, jelentések, alakzatban történő mozgás.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy bár a gyerekek katonás környezetben és szellemiségben töltik napjaikat, ezek nem katonai táborok, hanem gyerektáborok.

Idén a táborok szervezését és végrehajtását a képzett és kellően felkészített szakemberekből álló területvédelmi zászlóaljakra bízták.

A HM megjegyezte: „a programsorozatnak nem titkolt célja, hogy felhívják a pályaválasztás előtt állók figyelmét a katonai hivatás lehetőségeire”, és a gyerekeknek olyan szabadidős programot kínáljanak, amelyen jól érzik magukat, összekovácsolódhatnak társaikkal, és a katonákkal közösen eltöltött idő alatt kedvező kép alakuljon ki bennük a honvédségről, a honvédelem ügyéről.

A táborlakók életét a szülők is figyelemmel kísérhetik a Magyar Honvédség Honvédelmi Tábor Facebook-oldalán – közölte a HM.

Borítókép: Egy résztvevő kel át a vizen a Debrecen melletti Vekeri-tavon 2011. július 15-én. A Honvédelmi Minisztérium és az MH 5. Bocskai Lövészdandár KatonaSuli tábor szervezésében vízi átkelést hajtottak végre, amelyet 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj katonái irányítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!