praktikák

2018.10.25. 16:15

Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

A napsugarak hatásának kitett bőrünk megvastagszik, ezért az őszi hidratálás nem megy könnyen. A problémára szerencsére többféle megoldás van.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jacob Lund

Sokszor hiába krémezzük a bőrünket, az mégis gyakran nagyon kiszárad. A Vasárnap reggel annak járt utána, hogy milyen kúrával tehetünk ez ellen.

Káros hatások

Nyáron a forróság, a víz és a napfény igénybe vette a bőrünket. A nyári napozástól megvastagodott szaruréteg szinte leszigeteli a bőrt, akadályozva ezzel a tápláló és hidratáló hatóanyagok mélyebbre való bejutását. Épp ezért hiába ápoljuk, a kívánt bársonyosság elmarad. Így aztán gyakran kiszárad, helyenként esetleg korpázóan hámlik is a bőrünk.

Elhalt hámsejtek

Ősszel érdemes felkeresni a kozmetikust, aki mikrodermabráziós (bőrcsiszolásos) kezelésekkel vagy gyümölcssavas hámlasztókúrával segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől. Utána a bőr szinte újjáéled, és megint képessé válik a regeneráló anyagok befogadására. Emellett érdemes akár hetente is masszázzsal és tápláló pakolásokkal kényeztetnie a bőrét – a hatás nem marad majd el. Persze, az otthoni rendszeres ápolásról sem szabad elfelejtkezni.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock/Jacob Lund

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!