nagy porszívókalauz

2021.03.25. 10:25

Hogy tehetjük kényelmesebbé a házimunkát?

Mutatjuk a lehetőségeket.

Forrás: Shutterstock

Szeretne spórolni az árammal, és megkímélné magát a bosszantó pillanatoktól? Segítünk – írja a legfrissebb Vasárnap Reggel.

Régi vackok...

Fölöslegesen nehezíti a saját munkáját, ha gyakran meg kell állnia, hogy elpakolja a porszívó elől a különféle holmikat. Inkább rakjon rendet még azelőtt, hogy elkezdené a műveletet! Így nem kell majd hajolgatnia, és a porszívó is kevesebb áramot fogyaszt, mert ritkább az üresjárat. Sőt, ha a gyerekjátékok vannak útban, azok elpakolásába a lurkókat is bevonhatja.

Többet ésszel, mint erővel!

A kemény felületeken könnyen siklik a gép, a szőnyegen viszont macerásabb a munka. Megkönnyítheti a saját dolgát, ha a cső hosszát a testmagasságához igazítja. A helyesen beállított eszközzel kisebb energiabefektetéssel nagyobb erőt fog tudni kifejteni, és a munka is kényelmesebbé válik.

Egy kis frissesség

Úgy érzi, a készülék használat közben kissé kellemetlen szagot áraszt? Szívjon fel vele egy kevés darált kávét vagy mosóport, így a legközelebbi porszívózás után nemcsak a tisztaságot élvezheti, hanem a friss illatokat is.

Tekerje ki!

Az előzetes elpakoláson túl azzal is energiát spórolhat, ha már a művelet elején az egész kábeltekercset kihúzza a gépből. Így nem kell rendszeresen megállnia, hogy növelje a hosszát.

Felfogja a szűrő

Ha olyan polcokat vagy fiókokat takarítana, melyek apróságokat rejtenek, tartson a cső elé egy szitát vagy szűrőt. Ezzel megakadályozza, hogy a porszívó felszívja a miniatűr kincseket, a piszok viszont ugyanúgy a porzsákban fog kikötni.

Új készülék?

Az akkumulátoros gépek általában kis méretűek, de korlátozott a működési idejük, ezért inkább kisebb helyek vagy a kárpitok tisztításához ajánlottak. A zsák nélküli eszközök olcsóbbak, de ürítéskor kiszáll belőlük a por. Ez gyakran probléma lehet, különösen az allergiában szenvedőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!