mozgás a strandra

2018.07.05. 15:05

Hétvégén kezdődik a 15. Mozdulj, Balaton!

Szombaton indul a 15. Mozdulj, Balaton! szabadidősport programsorozat, melynek keretében 34 település 37 strandján várják a sportolni vágyókat.

Balatonfenyves, 2017. június 5. Egy fiú labdával játszik a vízben a balatonfenyvesi szabadstrandon 2017. június 5-én. MTI Fotó: Varga György

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Varga György

A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint idén 17 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei helyszín kapcsolódott be a programba, a strandokon

augusztus 18-ig minden szombat délután,

valamint további két, szabadon választott napon szervezett, ingyenes sportprogramokon vehetnek részt az érdeklődők. Balatonfüred, Balatonszárszó és Balatonszemes ezúttal is két-két stranddal vesz részt a lebonyolításban.

Bartsch János programigazgató elmondta: a strandokon lévő sporteszközök pótlását, illetve fejlesztését minden évben támogatásokból biztosítják. Idén az Emmi sportért felelős államtitkársága hatmillió, a Balaton Fejlesztési Tanács pedig ötmillió forinttal járult ehhez hozzá. Ebből egyebek között három újabb strandra kerülhet teqball- és nyolcra vandálbiztos kültéri pingpongasztal. Az önkormányzatok saját beszerzéseivel együtt idén már kilenc balatoni strandon várják a mozogni vágyókat teqball-, és mintegy 30 helyen pingpongasztallal. A részt vevő települési önkormányzatok 3,7 millió forinttal támogatják a programsorozatot; ezt az összeget a helyi szervezők díjazására fordítják.

Az elmúlt évek adatainak összesítése alapján kiderült: évente több mint 20 ezren regisztrálnak a szervezett programokra, de ennél jóval többen élnek a strandokra kihelyezett sporteszközök használatával a nyár folyamán.

A sportágak népszerűségi listája élén a strandröplabda, a strandfoci hatfős változata szerepel.

Ezeket a vízi játékok, a háromfős strandfoci, a vízilabda, az asztalitenisz, a kézilabda, és a streetball követi, majd a sort a tollaslabda, a lábtenisz és a petanque zárja.

A programsorozat a hagyományoknak megfelelően

a vonyarcvashegyi sporttalálkozóval zárul augusztus 25-én,

amikor összemérik majd ügyességüket egymással a strandok csapatai.

Borítókép: MTI Fotó / Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!