Egy tanítási napot ott töltöttek

2019.09.30. 16:00

Hatszáz diák látogatott el a botfai erdei iskolába

Jól indult a tanév az Eötvös József Általános Iskolában: 25 osztályának 600 tanulója egy tanítási napot a botfai erdei iskolában tölthet.

Fincza Zsuzsa

Dr. Illyés Zoltán pockok, mókusok, nyulak koponyáját bemutatva beszélt a környezetünkben élő rágcsálók életmódjáról. A képen a 8/c. osztály Járiné Lévai Mariannával Fotó: Fincza Zsuzsa

Persze nem egyszerre szállják meg a botfai rengeteget, naponta két-két csapat pakol elemózsiát a hátizsákba, húz bakancsot és ragad vándorbotot.

– A Jeles napok pályázat keretében nyertük a pénzt és a lehetőséget arra, hogy az állatok világnapja körüli időszakban az iskola minden osztálya egy napot erdei iskolában tölthessen – mutatott végig a rágcsálókoponyákat bámuló 8/c. tanulóin Járiné Lévai Marianna osztályfőnök, az iskola természetvédelemért felelős földrajz-biológia szakos tanára. – A gyerekeket mindig az osztályfőnökük gardírozza, a második csoport ezúttal Düh Lászlóné vezetésével a 8/a.

Dr. Illyés Zoltán pockok, mókusok, nyulak koponyáját bemutatva beszélt a környezetünkben élő rágcsálók életmódjáról. A képen a 8/c. osztály Járiné Lévai Mariannával Fotó: Fincza Zsuzsa

A diákokért reggelente be­gördül az iskola elé az autóbusz – az utazást Császár Anikó tanítónő szervezi – , a botfai Mindszenty Ifjúsági Házhoz viszi őket, és délután értük megy.

– Dr. Illyés Zoltánnal már négyéves az iskolánk kapcsolata, egy madárgyűrűzésre hívtuk meg, s azóta valóságos madármegfigyelő bázis lett az intézményünk. Kaptunk odúkat, madáretetőket, a legaktívabb osztály gondoskodik róla, hogy ne kelljen koplalniuk a kis tollas jószágoknak. Az idén ősszel pedig már a 3. alkalommal hozzuk a gyerekeinket a Mindszenty Ifjúsági Ház erdei iskolájába.

A foglalkozást, amíg nem vehető birtokba az épület és a parkja, az Erdődy-Hüvös kastély ánglisában tartják. Zalai Béla zoológus a madárvilággal, dr. Illyés Zoltán biológus, az ifjúsági ház vezetője a többi élőlénnyel barátkoztatta a gyerekeket. A bemutató után a diákok kincskereső túrára indultak, miközben megismerkedtek a környék flórájával és faunájával – az utóbbit a Rózsás-domb legelőjén delelő tehéncsorda képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!