Jó tudni

2018.04.24. 15:30

Hasznos tudnivalók a hévízi Boldog békeidők idején a parkoláshoz, felvonuláshoz

Ezúttal is számos változás lép életbe a városban a Boldog Békeidők rendezvény ideje alatt, azaz április 28. és május 1. között. S a szervezők kérik: akik vállalják a részvételt a békeidős sétán, tartsák be a felvonulási etikettet.

Varga Lívia

Hatalmas tömeget mozgat a rendezvény, Fotó: archív

A Petőfi, az Erzsébet királyné és a Rákóczi, azaz a sétálóutcát a rendezvény idejére lezárják, s nem lehet behajtani a buszpályaudvarhoz vezető Kölcsey utcába se, ahol tilos a parkolás.

Aki ennek ellenére mégis megáll, annak autóját saját költségére elszállíttatják a szervezők.

A kocsival érkezőknek felhívják a figyelmét, hogy a Széchenyi utcában – annak teljes felújítása miatt – akadozik a közlekedés, ezért oda semmiképp ne hajtsanak be. Így a nagyparkolót a MOL benzinkutat követő lehajtón át, hátulról tudják megközelíteni, a Kossuth Lajos utcai és a város határában lévő Spar melletti parkoló pedig az Ady utca felől érhető el.

A tömegközlekedőknek számítaniuk kell a buszpályaudvar lezárására, erről a megállóhelyeken és a rendezvény területén kihelyezett információs táblákon tájékoztatják az utazóközönséget. A változás mindössze annyi lesz, hogy a buszok a Kölcsey utcában, a pályaudvar előtti buszöbölben veszik fel az utasokat, de nem kerülik meg a pályaudvar épületét.

Hatalmas tömeget mozgat a rendezvény, Fotó: archív

Mosdót a véderdő területén és a nagyparkolóban találnak a résztvevők. A rendezvényen egészségbiztosítási ügyelet működik majd a Deák tér 1-ben.

A szervezők nyomatékosan kérik: kutyát senki ne vigyen magával a rendezvényre.

A program egyik leglátványosabb és városarculati szempontból is kiemelt része a jelmezes felvonulás. A mind korhűbb megjelenés érdekében útbaigazító összeállítás készült. Ebben a szervezők azt kérik a felvonulóktól, hogy jelmezük igazodjon az 1860-tól 1940-ig terjedő kor viseletéhez, ne tartsanak maguknál mobiltelefont, ne viseljenek napszemüveget, (okos)órát, a kornak nem megfelelő ékszert és kiegészítőket, s ne legyen a kezükben ásványvizes flakon.

A felvonulás sorrendjét a rendezők állítják össze, amit – az összhatás érdekében – mindenkinek be kell tartani, s arra is ügyelni kell, hogy a résztvevők a sorból a menet haladásakor ne lépjenek ki, ne maradjanak le. Fontos továbbá, hogy a menetbe kosztüm nélkül beállni tilos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!