lakberendezés

2021.01.10. 07:38

Ha kicsi a fürdőszoba: 5 optikai trükk, amellyel nagyobbnak tűnik

Csapjuk be a szemünket: apróbb változtatásokkal és átalakításokkal tágasabbnak mutathatjuk a fürdőszobát.

Forrás: Shutterstock

A fürdőszoba általában a lakás legkisebb helyisége. Ügyes színválasztással, megvilágítással és berendezési ötletekkel optikailag sokat javíthatunk a térérzeten – írja a Lakáskultúra.

Vezessük a fényt tükörrel!

Az egyik leghatékonyabb módja a tér optikai növelésének a tükrök használata. Egy apró fürdőben valóban aranyat érhet egy túlméretezett darab: nemcsak tágítja a teret, de a fényt is visszaveri, ami által világosabbá válik a helyiség.

Kis méretű szaniterek, lebegő bútorok

Ha kicsi a felhasználható területünk, érdemes kisebb méretű dolgokkal berendezni. Erre a célra már rengeteg típusú szaniter közül válogathatunk: hosszított, de keskeny mosdók oldalt elhelyezett, vagy falra szerelhető csapteleppel, falra szerelt vécékagylók és mindenek előtt lebegő, avagy falra szerelt bútorok. A lebegő bútorok különösen légiesek, elegánsak, nem nyomják össze a teret.

Figyeljünk a világításra!

A sötét fürdőszobánál kevés nyomasztóbb dolog lehet egy lakásban. Használjunk minél több fényforrást! Egyrészt derűsebb és tágasabb lesz tőlük a tér, másrészt praktikus okokból sem elhanyagolható a jobb megvilágítás.

Stílusos és könnyed dekorációs fürdőszobaelemek

Már egy izgalmas mintájú és színű fürdőszobai szőnyeggel, avagy más kisebb dekorációkkal feldobhatjuk a fürdőszobát. Egy dologra figyeljünk: ne halmozzuk túl a kiegészítőket, hiszen a kis hely hamar túlzsúfolttá válhat tőlük. Minél több apró tárgy van a mosdókagylón, annál nagyon az esélye, hogy a rendetlenség eluralkodik a helyiségben.

Üvegajtók minden mennyiségben

Egy kis fürdőszobában törekedjünk arra, hogy látható maradjon minden falfelület: használjunk teljesen átlátszó üvegajtókat, üvegfalakat, hanyagoljuk a tejüveget vagy a fóliázott felületeket! Utóbbiak mind csak elzárnak egy részt a fürdőszobából, ezáltal csökkentik a belátható területet és nyomasztóvá teszik az egyébként is apró helyiséget.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!