bükkszentkereszt

2019.03.23. 07:23

Gyógynövényes párnán könnyebben jöhet az álom

Tízféle illóolaj segíti a pihenést.

A természetes házipatika nem nélkülözheti a gyógynövényeket. Belsőleg fogyasztva és külsőleg használva is igazán hatékony gyógyír a belőlük készült tea, forrázat, kenőcs, balzsam, olaj. A növény értékeinek hasznosítására egyéb remek mód is akad: nem csak inni, kenni, hanem aludni is lehet rajtuk.

Egyre népszerűbb, de egyelőre még kuriózumnak számít a bükkszentkereszti gyógynövényes alvópárna. A párnába töltött tízféle gyógynövény illóolajai az elalvási és az átalvási nehézségekkel küszködőknek jelenthetnek megoldást. Egyes növényi illóolajak segítenek ellazulni, mások fölülkerekednek a fejfájáson, orrduguláson. A minőségi alvás elengedhetetlen – a bükkszentkereszti gyógynövényes alvópárna ebben támogat bennünket.

 

A kalandos földtörténeti múlt, és számtalan szerencsés egybeesés jóvoltából a Bükk-vidék káprázatos flórával és faunával büszkélkedhet. Bükkszentkereszt, a hegyektől védett völgykatlanban megbújó kis falu természeti kincseinek legjava közt tarthatóak számon olyan növényritkaságok, mint az itt nyíló kockás kotuliliom, turbánlilom, a szártalan bábakalács és a fekete áfonya. A környék botanikai, florisztikai ritkaságai mellett ezer és ezer értékes gyógynövény sarjad, növekszik – belőlük készül az alvópárna.

A vánkos gyógynövényeit a jó tartást, stabil alátámasztást biztosító tönkölypelyva-töltet egészíti ki. Külön öröm hogy nem csak felnőttek számára, hanem gyerekeknek is készül alvópárna. A kifogástalan pihenéshez a bőrbarát, antiallergén, 100% pamut öko-textil is hozzájárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!