Hű társaid lehetnek

2019.06.25. 16:00

Gazdikereső: Fordíts Martin, Lipton és Dalma sorsán

Mutatunk három tündéri kutyust, akiket akár azonnal magadhoz vehetsz!

zaol.hu

Lipton már nem fiatal, de nagyon jóindulatú kutyus Fotó: Facebook/Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület

Fotó: Bogáncs Állatmenhely

Dalma

2009. januárjában született ez a tündérszép keverék szuka. Korábbi gazdája elhagyta őt, így Egerváron kóborolt, ahonnan állatbarátok fogadták be.

Dalma nagyon emberközpontú jószág Fotó: Bogáncs Állatmenhely

Eddigi élete feltehetően arról szólt, hogy folyamatosan szülnie kellett, erről emlődaganata is árulkodott, az ivartalanítása mellett a daganat eltávolítása is megtörtént, azóta tünetmentes. Végtelenül kedves eb, de más állat mellé nem ajánlják. További információkat itt talál.

Lipton

A labrador-németjuhász keverék fiú már nem fiatal, ugyanis 2008-ban látta meg a napvilágot. A menhelyre még 2011-ben került, akkor a gyepmester fogta be. A tündéri kutyus hamar gazdára lelt, ám 2015. szeptemberében visszakerült a Bogáncs Állatmenhelyre. Gazdái azért váltak meg tőle, mert nem tudtak mit kezdeni szökési akcióival.

Lipton már nem fiatal, de nagyon jóindulatú kutyus Fotó: Facebook/Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület Fotó: Bogáncs Állatmenhely

Ivartalanítása után szerencsére ez változott, nyugodtabb lett. Szökésre még ma is hajlamos, ám csak akkor, ha nem foglalkoznak vele és unatkozik, bár a magas, erős kerítés megakadályozza a csatangolásban. Kevés nála jóindulatúbb eb létezik! Kanokkal és szukákkal is megtalálja a közös hangot, de a cicákkal való kapcsolata nem ismert. Gyerekek és idősebbek is bátran örökbe fogadhatják, kezdő kutyatartók számára is tökéletes választás. Itt tudhatsz meg többet!

Martin

A keverek kankutyus 2012-ben született, már nem fiatal, de nagyon aktív és barátságos. Egy hagyárosböröndi telephelyről mentették, ahol rettenetes körülmények között tartották – így került a Bogáncs gondozásába. Egyszer már örökbe fogadták, ám az idős gazdi megbetegedett. Mivel nem tudott gondoskodni az ebről, így Martin visszakerült a menhelyre.

Martin nagyon aktív kutyus, kezdő kutyatartók számára is jó választás Fotó: Bogáncs Állatmenhely

Nagyon jó a természete, ám sok törődést igényel, ha unatkozik hajlamos a szökésre. Gyerekek és idősebbek mellé is jó választás, családi kutyának alkalmas, kezdő kutyatartók számára is ideális. Tudj meg róla többet!

A kutyusok mindegyike a Bogáncs Állatmenhely lakója, oltva és chipeltetve vannak. Érdeklődni a 0630/424-3579-es telefonszámon tud!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!