Praktikák

2021.02.05. 12:30

Fortélyos csomómentesítés a konyhában

Garantáltan sűrű lesz a mártás, ha mindig az étel jellegének megfelelő technikát választja.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Gyúrjon gombócokat!

Ha nem elég sűrű például a gyümölcsleves vagy a pecsenyelé, próbálja ki a következő trükköt! Gyúrjon össze azonos mennyiségű lisztet és vajat, formázzon belőle kis golyókat, és egyenként keverje őket a forró ételbe mindaddig, amíg az el nem éri a kívánt állagot. A maradék lefagyasztva kb. 3 hónapig eláll.

A gyümölcsleves besűrítésére kiválóan alkalmas 1-2 ek puncs- vagy vaníliaízű pudingpor is.

Krumplit bele!

Egytálételbe, főzelékbe, illetve raguba rántás helyett szórhat burgonyapüréport vagy burgonyapelyhet is. Fél liter ételhez 3-4 ek-nyit adjon, állandó keverés mellett. Utána húzza félre az edényt, rövid ideig hagyja duzzadni a hozzávalót, majd újra keverje meg.

Pirítson kenyeret!

Húshoz vagy tésztaszószként kedveltek a tejszínes mártások. Vajon pirítson meg 100 g apróra vágott, szikkadt kenyeret, majd öntse fel 250 ml tejszínnel és 250 ml húslevesalaplével. Forralja fel, és pürésítse botmixerrel. Ízlés szerint főzhet bele gombát vagy zöldségeket. Sózza, borsozza meg, és igény esetén fűszerezze őrölt szerecsendióval, curryvel, mustárral vagy majoránnával, kakukkfűvel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!