Szép kilátás

2020.07.02. 13:58

Fogadja meg ezeket az ablakpucolási tippeket, és ragyogni fognak az üvegek

Ecet, szódabikarbóna, borotvapenge is a segítségére lehet.

Forrás: Shutterstock

Az ablakpucolás nem nagy ördöngösség, de azért még a tapasztalt háziasszonyoknak is jól jöhet néhány praktikus tanács. Íme! – olvasható a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

  • A csíkmentes ragyogás érdekében használjon ecetet vagy ecetesszenciát! Egy liter vízhez adjon negyedliternyit, és szivacs vagy kendő segítségével mossa át vele az ablakokat, majd törölje szárazra a felületet!
  • Könnyen megtalálhatja az ablakpucolás után visszamaradt csíkokat, ha belülről mindig vízszintesen, kívülről pedig mindig függőlegesen tisztítja az ablakot. így pontosan látni fogja, hol kell még egyszer átpolíroznia a felületet.
  • Ha szeretné, hogy az ablakpucoláshoz használt bőr puha maradjon, a munka végeztével öblítse ki langyos sós vízben! Két liter vízhez adjon három evőkanál sót! Ha a szövet már kemény, szalmiákszesszel újra puhává varázsolhatja. Egy tál vízhez adjon belőle egy evőkanálnyit, és áztassa bele!
  • Válassza minden folthoz a megfelelő eszközt! A festékfoltok az ablaktábláról legjobban borotvapengével távolíthatók el: a teljes felületével, óvatosan dolgozzon, így nem karcolja össze az üveget. A zsíros maradványok és a szálló törmelék ellen használjon terpentint! Végül tisztítószerrel törölje át az ablakot!

  • Makacs foltok éktelenkednek az ablaküvegen? Először dörzsölje át egy félbevágott hagymával, majd a szokásos módon tisztítsa meg a felületet!
  • A jó időzítés az ablakpucolásnál is számít. Nemcsak az eső és a fagy, de a közvetlen napsütés esetén is jobb elnapolni az ablaktisztítást, ugyanis ilyenkor gyorsabban elpárolog a tisztító víz, mint ahogy letörölhetné, ennek következtében pedig csíkos marad a felület.
  • Előfordulhat, hogy a műanyag ablakkeret idővel megszürkül. Ez nem tüntethető el szappanos vízzel vagy a hagyományos ablaktisztító szerekkel, ellenben szódabikarbónával látványos eredményt érhet el.
  • Zsalugáter tisztítása esetén időt és fáradságot spórolhat meg: helyezze a kefét két lemez közé, és dörzsölje oda-vissza!
  • Borítókép: illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!