Kozmetika

2021.02.26. 15:51

Ezekkel a trükkökkel teheti még vonzóbbá külsejét

A szépségápolásban mindig jól jön egy-egy tanács, amellyel megkönnyíthetjük a napi rutint és tökéletesebé tehetjük a végeredményt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az otthoni kozmetikázás területén mindenkinek megvannak a maga bevett szokásai. Van, aki még a nagymamától, anyukától tanultakat alkalmazza, mások magazinokból, internetről tájékozódnak, és akadnak, akik a kozmetikustól vagy a barátnőjüktől kérnek tanácsot. Bármelyik csoportba tartozik is, praktikáinak tökéletesítésére és új módszerek elsajátítására mindig szüksége lehet. A szépségápolási tippekből a Vasárnap Reggel legutóbbi száma készített összefoglalót.

A szép bőr mindennek az alapja

Sokat tehet bőre egészségéért az úgynevezett fátyolmaszkkal. Ez a készítmény mindenféle bőrnek való földi jóval át van itatva – a folyadékból pedig mindig marad a csomagolás alján. Használja ki az utolsó cseppig! Ahelyett, hogy automatikusan kidobná a tasakot, csavarja vissza a tetejét, majd alkalmazza a megmaradt bőrápolót úgy, akár egy hagyományos krémet.

A tökéletes alapozó eltalálása mindig nehéz feladat. Ha túl sötét vagy csak tapintásra nem nyeri el a tetszésünket, adjon belőle keveset a kedvenc nappali hidratálókréméhez és használja a BB-krémhez hasonlóan. Ha pedig szoknyát szeretne viselni nejlonharisnya nélkül, de túl fehérnek tartja a lábait, a testápolóját is megszínezheti az alapozóval. Így szép, napbarnított színt varázsolhat a bőrére, amelyet aztán fürdéskor egyszerűen lemoshat.

További problémát szokott okozni az apró bőrhibák megjelenése. Az edzés közbeni izzadás miatt például pattanások tűnhetnek fel az arcunkon. Ennek elkerüléséhez figyeljen arra, hogy soha ne tornásszon vagy fusson sminkben. Sőt, érdemes a mozgás előtt az arcát szalicilsavat tartalmazó tonikkal is áttörölni. Ez a hatóanyag megtisztítja a pórusokat, és nem hagyja, hogy a faggyú feltorlódjon és a terület begyulladjon.

Ki ne vágyna egészséges, ragyogó hajkoronára?

Tudta, hogy a vörös hajúaknak vannak a legvastagabb hajszálaik, a szőkéknek pedig a legvékonyabbak, ugyanakkor a legtöbb is? A volumennövelés viszont bármely hajszín esetében jól jöhet. A dúsabb hatás kedvéért dolgozza a hajhabot vagy a hajtőemelő spray-t a tincsekbe, majd a hajtövektől kifelé haladva szárítsa meg őket. Vékony szálú haj estén figyeljünk arra is, hogy ne fújjunk túl meleg levegőt a hajszálakra.

A szárításnál fontos továbbá észben tartani, hogy a vizes tincsekre tekert frottírtörölköző, bár elsőre jó ötletnek tűnhet a folyamat felgyorsítására, árthat a hajnak. A vízzel megtelítődött anyag ugyanis pont az ellenkező hatást éri el, mint szeretnénk, mivel nedvesen tartja a hajat. Ráadásul a hajszálak felületét is roncsolhatja és töredezetté teheti őket. A mikroszálas törölközők ennél jóval kíméletesebb megoldást nyújtanak, valamint több vizet képesek felszívni magukba. Viszont ezeket is érdemes inkább a nedvesség felitatására használni, majd a hajszárítást választani.

Vonzó ajkak egyszerűen

Az élénk, illetve sötét színű rúzsok csak akkor mutatnak jól az ajkakon, ha azok puhák, selymesek. Mielőtt sminkelne, törölje át többször a száját arctörlő kendővel, hogy a leváló bőrdarabokat eltávolítsa. Ezután mártson hidratálókrémbe egy sminklemosó vattakorongot, és többször húzza végig az ajkain. Utána már jöhet is a rúzs!

Játsszon a színekkel! Nem kell feltétlenül új rúzst vásárolnia ahhoz, hogy új színt vigyen a szájára. Elég kiválasztania egyet a szemhéjfestékeiből, és felvinnie belőle egy réteget a rúzsára. Választhat hagyományos színeket, élénk árnyalatokat, esetleg metálos vagy gyöngyházfényű hatást – a végeredmény ragyogó lesz. Ráadásul a púdernek tartósabbá is teszi a sminket.

A biztonság kedvéért viszont jó, ha mindig van kéznél egy mindentudó kozmetikum, amellyel korrigálhatja az esetleges elkenődéseket. Ez lehet akár egy stift, amelyet rúzsként vagy akár szemhéjfestékként és pirosítóként is alkalmazhat.

Figyeljen a részletekre!

Szempillái és szemöldöke egészségéért használhat otthon gyártott ápoló szérumot. A keverék elkészítéséhez öntsön össze negyed résznyi ricinusolajat, ugyanennyi Aloe Vera levet és kétszer ennyi E-vitamint. Utóbbihoz egyszerűen vágja apró darabokra a gyógyszertárban kapható E-vitamin kapszulákat. Az elkészült folyadékot kefével vigye fel a szempillákra és a szemöldökre. Még egyszerűbb megoldásként pedig használhat tisztán ricinusolajat. A célnak tökéletesen megfelel!

És nem szabad megfeledkeznünk a tökéletes smink tökéletes kiegészítőjéről, a parfümről sem. Annak érdekében, hogy az illatunk is egész nap kitartson, simítsa végig egy semleges aromájú ajakbalzsammal vagy kókuszzsírral a bőrét a nyakán és a csuklóján, mielőtt kedvenc parfümjét magára fújná. Az olaj megköti az illatanyagokat, így hosszabb ideig élvezheti az aromájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!