konyha

2018.12.25. 16:31

Ezekkel a trükkökkel az elsózott karácsonyi vacsorát is megmentheti

Szerencsére még nincs minden veszve.

Elsózta a levest, a pörköltet vagy a főzeléket? Ne essen kétségbe, és még véletlenül se dobja ki az ételt! A Mindmegette tippjei segíthetnek.

1. Átszűrt levesekhez először próbáljunk meg néhány deci vizet önteni, már a hígítás is segíthet rajta.

2. Keverjük az elsózott levesbe nyers tojásfehérjehabot, és ha megkocsonyásodott, emeljük ki. A tojásfehérje ugyanis magába szívja a felesleges sót.

3. Rántott vagy habart levesekbe reszeljünk nyers krumplit, forraljuk fel, majd vágjunk bele sok friss petrezselymet és zellerlevelet.

4. Keverjünk össze 1 kávéskanál almaecetet 1 kávéskanál cukorral, és keverjük kis adagonként az ételbe, amíg a felesleges sót semlegesíti.

5. Nemcsak leves, bármely étel, pl. pörkölt sózását mérsékelhetjük fél késhegynyi szódabikarbónával.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!