tartalmas időtöltés

2019.06.18. 17:01

Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

Idén nyáron mintegy harmincezer gyermek nyaralhat Zánkán.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tájékoztatása szerint az első turnusban mintegy 2500 gyermek érkezett az ország ötven pontjáról, közülük több mint nyolcszázan választották az idén először rendelkezésre álló ingyenes utazási lehetőséget.

A szervezők szintén először két akadálymentes kisbuszt is a táborozók szolgálatába állítottak, hogy a mozgásukban korlátozott gyermekek még könnyebben eljuthassanak a 150 hektáros tábori terület minden pontjára.

Valamennyi turnusban naponta több mint harminc tartalmas és fejlesztő program közül választhatnak a gyerekek, akik a foglalkozások mellett komoly- és könnyűzenei koncerteken, színházi előadásokon is részt vehetnek és bepillantást nyerhetnek a tudományok világába. Emellett közösségépítő programok és érzékenyítő játékok is lesznek.

A kormány célja, hogy az Erzsébet-táborokban tartalmas és biztonságos időtöltést nyújtson a fiataloknak az iskolai szünetben, így 2016 óta már több mint háromszázezer gyermek táborozásáról gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!