egészségre fel!

2018.09.18. 09:56

Egy hétig együtt sportol majd egész Európa

Magyarországon is számos program várja a mozgás szerelemeseit az Európai Sporthét keretében.

A legnagyobb európai szabadidősport program részesei lehetnek azok, akik szervezőként vagy sportolni vágyóként ott lesznek a szeptember 23. és 30. között megrendezésre kerülő Európai Sporthét valamelyik rendezvényén – különös tekintettel a sportfesztivál-csokor csúcspontjára, a #BeActive Night-ra, ami szeptember 29-én lesz a budapesti Tüskecsarnokban.

De hogy mi is az az Európai Sporthét?

Az Európai Sporthét az egyik legnagyobb sportolást és aktív életmódot népszerűsítő kampány, amelyet az Európai Bizottság kezdeményezett 2015-ben. Az immár negyedik éve megrendezésre kerülő program célja, hogy az európai polgárok a szeptember 23-30. közötti időszakban egy héten keresztül minél többet mozogjanak és a Sporthét után is aktívak maradjanak.

Ezen a héten Magyarországon is temérdek mozgásforma közül válogathatunk, számos sportszolgáltató nyújt ingyenes vagy kedvezményes sportolási lehetőséget az érdeklődők számára. A több száz hazai esemény kiemelt fókusztémák – az oktatási környezet, a munkahelyek, a szabadtéri mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok – köré csoportosul. A Sporthét átfogó kampánymottója, a „#BeActive” egész évben keretként szolgál a meglévő kampányokhoz és csatlakozó eseményekhez.

Az Európai Sporthét koronája a #BeActive Night, amit szeptember 29-én 19.00 és 01.00 között rendeznek Budapesten, a Tüskecsarnokban.

Érdekesség, hogy ezen a szombaton számos európai országban egyidejűleg rendeznek eseményt ugyanezen a néven. Ez az Európai Sporthét kiemelt sportesemény-sorozata.

A #BeActive Night idén szeptemberben debütál Budapest egyik látványos köz- és sportkomplexumában, ahol mind a szabadtéri, mind a fedett – időjárási körülményektől független – sportolási lehetőségek adottak a résztvevők számára. Az ingyenes rendezvény a szabadidősport eseményeken megszokott mozgásformák mellett teret enged olyan hazai szempontból is kiemelkedő sportágaknak, amelyekhez a nagyközönség csak ritkán férhet hozzá. Ilyen többek között a jégkorongozás, a műkorcsolyázás, a curling, a szinkronúszás, a búvárkodás, a sífutás, az önvédelmi és harcművészeti sportok.

A napjainkban rendkívül népszerű tánc-, aerobic-, fitnesz- és jógaórák színesítik a kínálatot, de lehet majd versenyezni családi váltóúszásban, ki lehet próbálni a medencében felállított akadálypályát, SUP jógát, mindenféle gördülő járművet, kerékpáros KRESZ-pályát, vívást, Nordic walkingot, lövészetet is.

Kiknek ajánlott a részvétel a #BeActive Night-on?

Gyerekeknek, fiataloknak, idősebbeknek, egyedülállóknak, barátoknak, családoknak, munkahelyi közösségeknek, a rendszeresen sportolóknak, a mostantól mozogni vágyóknak, az érdeklődőknek, egyszóval mindenkinek.

Hova forduljanak az érdeklődők?

Azok, akik szeretnének részt venni az Európai Sporthéten és/vagy a #BeActive Night-on a www.europaisporthet.hu és a www.beactivenight.hu oldalakon tájékozódhatnak a sportolási lehetőségekről, amelyet a Sporthét kínál, illetve a vállalkozó kedvű szervezők itt regisztrálhatják az eseményeiket! A hazai koordinációt és népszerűsítést a Magyar Szabadidősport Szövetség végzi.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!