Helyi arcok

2019.06.09. 11:30

Egy fiatal keszthelyi tehetség útja az országos rádióba: beszélgetés Kenyeres Bence énekessel

Helyi arcok sorozatunk legújabb szereplője a keszthelyi származású Kenyeres Bence, aki még csak 22 éves, de korát meghazudtoló céltudatossággal harcol álmáért, hogy sikeres énekessé váljon.

Németh Lilla

Kenyeres Bence elszántan küzd az álmáért Fotó: Kenyeres Bence

- Honnan ered a vágy, hogy énekes légy, és miként tetted meg ehhez az első lépéseket?

- Nyolcéves korom óta énekes szeretnék lenni, és ez azóta sem változott. A gimnáziumi évek alatt kipróbáltam különböző tehetségkutatókat: az első a TV2 Rising Star című műsora volt 2014-ben, ekkor 17 éves voltam. Ennek kapcsán találkoztam Magyar Hajnal énektanárral, aki felajánlotta, hogy csatlakozzak az énekstúdiójához: egy évig tanultam hangképzést a stúdió egyik énektanárától, Nádor Dávidtól. Ez motivációt adott a továbbiakhoz.

Kenyeres Bence elszántan küzd az álmáért Fotó: Kenyeres Bence

- Emlékszel a legelső szerepléseidre?

- A legelső énekesi tapasztalataimat az általános iskolai kórusban szereztem negyediktől nyolcadik osztályos koromig; akkor eldöntöttem, hogy mindenképpen énekelni szeretnék, de inkább önálló előadóként. Kórusban énekelni olyan élményt nyújt, amely meghatározó a későbbiek során is, hiszen kellő inspirációt ad ahhoz, hogy valaki megtalálja a szépséget ebben a szakmában.

- Kik voltak, akik támogattak az utadon?

- Nyolcévesen még egyedül voltam ezzel az ötlettel, de ahogy teltek az évek és komolyabbá váltak a terveim, úgy egyre többen álltak mellém, mert látták rajtam az elhivatottságot. Sok támogatást kaptam a szüleimtől, a családomtól, az ismerőseimtől és a barátoktól egyaránt. A Rising Starra az egyik barátom, illetve édesanyám kísért el. Ez volt az első olyan lépcsőfok, amely során azt éreztem, innen nincs visszaút: addig megyek, amíg el nem érem a céljaimat. Két évvel később, 2016-ban szerepeltem az X-Faktorban, oda már sok ismerősöm és barátom velem tartott. A verseny kapcsán rengeteg pozitív visszajelzést kaptam a környezetemtől és a közösségi médiumok felületein is. Mindez arra ösztönzött, hogy soha ne adjam fel.

- Milyen eredményeket értél el az említett tehetségkutatókban?

- A Rising Starban az első fordulóban, a castingon kb. 1700-an vettünk részt, onnan jutottunk tovább megközelítőleg 100-an a TV-ben is leadott zsűriszoba meghallgatásra, ahol búcsúztam a versenytől. Amikor az X-Faktorra jelentkeztem, nem gondoltam át, meddig juthatok, ezért nagy boldogság volt számomra az is, hogy két casting után beválogattak a mentorok elé, akik négy igennel a táborba küldtek. A verseny körülbelül tízezer jelentkezője közül a legjobb 100 közé kerültem. Ott az első fordulóban, a csoportos feladatoknál estem ki.

- Mivel foglalkozol most az éneklésen kívül?

- Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakán vagyok végzős hallgató. A szakdolgozatomat megírtam, már csak az államvizsga van hátra a diploma megszerzéséig, amely után ősztől mesterképzésen szeretném folytatni a tanulmányaimat. Ezt a szakmát azért választottam, mert közel áll hozzám, valamint általa a médiától sem kerülök távol.

- Honnan jött a Benito művésznév?

- 10-12 éves lehettem, amikor az egyik általános iskolás osztálytársam elkezdett Benitónak szólítani kedvességből. Az elmúlt évben gondolkoztam azon, hogy vajon mi lehetne a művésznevem: egy ideig nem jutottam dűlőre, de később egyszer csak eszembe jutott ez a becenév. Megtetszett, hiszen kötődik hozzám, könnyen megjegyezhető, egyszerű és populáris hangzású.

Fotó: Kenyeres Bence
Fotó: Kenyeres Bence

- Friss sikered, hogy a Sosem késő című számoddal te lettél a Petőfi Rádió Saját Zenéd című dalversenyének áprilisi nyertese. Mit kell tudni a versenyről?

- A Petőfi Rádió Saját Zenéd című versenyére minden olyan kevésbé ismert előadó nevezhet, akinek van olyan aktuális slágere, amellyel megmérettetné magát. A verseny célja, hogy megismertesse a nyertes dalt a közönséggel, amelyet a jelentkezők közül egy szakmai zsűri választ ki. A rádió egyik szerkesztője megkeresett, hogy közölje: engem ért a megtiszteltetés, hogy bemutatkozzak a nagyközönség előtt, valamint hogy mesélhessek karriercéljaimról, illetve a dalról. Készült velem rádiós interjú, live stream, valamint a műsorban bemutatták a saját számomat. Ez volt az első szereplésem hazai rádióban.

- Mit éreztél akkor, amikor kiderült, te nyertél?

- Nagyon bíztam a sikerben, ugyanakkor ismeretlen előadóként tartottam is a kudarctól, így hatalmas örömet éreztem, amikor megtudtam a hírt.

- Ha jól tudom, ez az első saját számod. Mesélj róla: hogyan született, milyen a hangulata, miről szól.

Igen, valóban ez az első dalom, korábban feldolgozásokat énekeltem. Az első cover videóimat a Monitor Magazinnal együttműködve készítettem. A Sosem késő című dalon Somogyvári Danival, a hazai előadók körében népszerű zenei producerrel dolgoztam együtt, akivel ismerősökön keresztül kerültem kapcsolatba. A koncepció kidolgozása egy hosszabb folyamat volt, de maga a lényegi munka csupán pár órát vett igénybe, nagyon gördülékenyen zajlott. Dani előttem alkotta meg a dal zenei struktúráját az első lépéstől az utolsóig, én pedig rögtön fel is énekeltem.

A dal egy különleges életérzésről szól: a boldogságról, a szerelemről és a forró nyarak hangulatáról. A zene mindenkinek szól, hiszen ezen érzések bárkinek megadathatnak. A szám nyugodt, kellemes hangulata és vonalvezetése teszi különlegessé a dalt.

- Mik a további terveid az énekléssel?

- A legfontosabb célom hosszú távon, hogy sikeres legyek a zenei pályán, illetve az, hogy minél többen megismerjenek. A továbbiakban természetesen szeretnék nagy slágereket alkotni, a későbbiekben akár önállóan is. Egyelőre az első saját dalom népszerűsítésére törekszem, amihez kell egy kis idő. Az aktuális terveimet a jövőben nyilvánosságra fogom hozni, de egyelőre még titok fed mindent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!