Farsangi fánk

2018.02.11. 15:13

Egész Zala megye figyelt a kanizsai fánkfesztiválra

Mákos citromkrémes, sárgabarackos tejszínes és hagyományos szalagos fánk. Szombaton a 10. Országos Farsangi Fánkfesztiválon számos finomsággal várta az érdeklődőket a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház a Kanizsa Plazába.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

- A csapatok előtt sorok kígyóztak, ami azt is jelenti, hogy a fánkot, s azzal együtt a rendezvényünket szeretik a térségben élők – fogalmazott Kámánné Szép Terézia a szervező intézmény igazgatója.

- A helyiek mellett felbolydult a megye, sőt nagy örömünkre még szlovén csapatot is üdvözölhettünk. A farsangi finomságok mellett bőséges kulturális kavalkád szolgálta a felhőtlen kikapcsolódást.

Cseresnyés Péter államtitkár megnyitó beszédében kiemelte: öröm, hogy a fesztivál három napossá bővült. A múzeumban látható nívós kiállításon kívül a fesztivál fontos közösségépítő ereje összehozza az embereket, ami érték a mai világban.

A gasztronómiai seregszemlén a profi és az amatőr csapatok több kategóriában mérhetik össze tudásukat. Az érdeklődők ennek megfelelően hagyományos, különleges és különleges táplálkozási igényt kielégítő fánkokból kóstolhatnak kedvükre.

Eredmények:

Profik. Különleges, hozott: Zalaco. Hagyományos, hozott: Zami Becsehely.

Amatőrök. Helyben sütött, hagyományos: 1. Örök Tinik (Tófej), 2. Nagyrécsei Hagyományőrzők, 3. Fánk Delux (Lendva). Hagyományos, hozott: 1. Őszirózsa Dalkör (Eszteregnye), 2. Palini Dalkör, 3. Batsányi Klub (Tapolca). Különleges: 1. Nemesdédi nyugdíjasok, 2. Egymásért Klub (Zalakomár), 3. Nárcisz klub (Babócsa).

Speciális táplálkozás: 1. Funckyk (Nagykanizsa), 2. Harmatcsepp Fánklovagok (Becsehely).

Különdíjak. Zsűri: Bajcsai Nyugdíjas Klub. Közönségdíj: Harmatcsepp. Legszebb stand: Letenyéért Közéleti Egyesület. Legjobb ízű fánk: Hegedűs Boglárka (Nagykanizsa). Nagykanizsa díja: VOKE Mamik. Fesztiváldíj: Örök Tinik. Cseresnyés Péter díja: Zami Becsehely.

A fánk minden korosztály körében népszerű. Simongáti Eszter (balról), Pörge Lászlóné Magdi és Bakcsa Ágnes ; Fotós: Szakony Attila

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!