tanácsok

2018.05.25. 14:40

De mégis mit együnk vacsorára, ha diétázunk?

A nap végén könnyű elcsábulni az egészségtelen ételek felé.

A kiegyensúlyozott táplálkozás része a napi ötszöri, kis mennyiségű tápanyagbevitel, és ennek része egy kora esti vacsora is. Megfelelő időzítéssel és mennyiségekkel ez az étkezés is része lehet a diétának, a Mindmegette tippjeivel mutatjuk, hogyan!

1.

Lefekvés előtt másfél-két órával már ne egyen zsíros és nehéz ételeket, mert azokat a szervezet csak lassan tudja lebontani. Szánjon időt egy könnyű vacsora elkészítésére és elfogyasztására. Lehet az egy saláta, natúr csirkemell zöldségkörettel vagy egy szelet teljes kiőrlésű kenyér pulykamellsonkával és sok zöldséggel.

2.

A tudatos táplálkozás jegyében ügyeljen a megfelelő folyadékbevitelre is. Igyon sok szénsavmentes ásványvizet vagy zöld teát. A gyümölcsleveket inkább kerülje, mert tele vannak cukorral.

3.

Ismerje fel szervezete igényeit: mérlegelje, hogy teste valóban ételt kíván-e, nem inkább csak folyadékot.

4.

Adja meg a módját az étkezéseknek. Terítse meg szépen az asztalt, és tálalja gusztusosan a legegyszerűbb fogást is. Evés közben lehetőleg ne tévézzen, ne számítógépezzen és ne olvasson könyvet vagy újságot. Egyen lassan, és rágjon meg minden alaposan. Az étkezés minimum 20 percig tartson, és figyeljen rá, mikor érez teltségérzetet.

5.

Kis lépésekben induljon el a változtatás útján. Fokozatosan váltson az egészséges ételekre, egyik nap próbálja ki a bulgurt rizs helyett, másik nap eritritet tegyen cukor helyett a teába, aztán cserélje le a zsírt és a növényi olajat olívára.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Evgeny Atamanenko

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!