otthoni szépségápolás

2017.10.18. 16:55

Csodát tesznek bőrével ezek a gyümölcsök

Használja őket pakolásként vagy keverje a levüket bőrradírba!

Bőrünkre érdemes különösen nagy figyelmet fordítani, nemcsak szépségünk, de egészségünk megőrzése érdekében is.

Nem mindegy tehát, mivel ápoljuk. Gondoljon csak azokra a készítményekre, melyeket nap mint használ: hidratálókrém, naptej, smink, sminklemosó, stb... Ezek a pórusain keresztül felszívódnak a szervezetbe. A legtöbb kozmetikai termék tele van szintetikusan előállított, mesterséges összetevőkkel és káros vegyi anyagokkal, amik nemcsak bőrét, de pénztárcáját is megterhelik.

A Mindmegette segítségével otthon is könnyedén előállítható, természetes bőrápoló pakolásokat tud készíteni, ehhez pedig nem is kell messzire mennie, akár a konyhából vagy a kamrából is beszerezheti a szükséges hozzávalókat.

1. AVOKÁDÓ

Akár arc-, akár hajpakolásként alkalmazza ezt a krémes állagú gyümölcsöt, jó hatással van a hajra és a bőrre egyaránt. Egyszerűen csak nyomkodja össze és vigye fel az arcára! Az avokádóolaj is csodákra képes – természetesen hidratál, ráadásul könnyen felszívódik. Jótékony hatását magas, ámde annál egészségesebb zsírtartalmának köszönhetjük, ami hozzájárul bőrünk regenerálódásához. Különösen hatékony a száraz, napozásnak kitett vagy éppen érzékeny bőrre.

2. NARANCS/NARANCSHÉJPOR

A narancshéj, a narancslé, illetve a narancs héjából készült őrlemény mind felhasználható házi bőrápoláshoz. A narancstól szebb és egészségesebb lesz a bőrünk, ráadásul a kollagéntermelést is beindítja, ezáltal feszesebb, ránctalanabb lesz a bőrünk.

3. BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK

A bogyós gyümölcsökben található antioxidánsok segítenek az igénybe vett bőrt egészségesebbé varázsolni. Az eperben található szalicilsav és alfa-hidroxisav hozzájárul az elhalt, lehámlott bőrréteg gyorsabb eltávolításához, így lesz tisztább és fiatalosabb az arcbőrünk. Pürésítve vagy csak kissé összetörve mehet a kedvenc arcpakolásba, majd a bőrre.

4. CITROM

A hamvasabb és üdébb arcbőr eléréséhez nincs is másra szükség a citromon kívül. A citrusfélék mind nagyon magas C-vitamin tartalmúak, ez pedig elősegíti a kollagéntermelést, fokozza a bőr rugalmasságát, valamint annak megőrzéséhez is hozzájárul. A C-vitamin tartalmú gyümölcsökben található alfa-hidroxisavak a bőrtónus kiegyenlítéséhez is hozzájárulnak, és akár bőrünk színe is halványulhat néhány árnyalattal. Csepegtessen egy kevés citromlevet az arcpakoláshoz vagy arcradírhoz, és élvezze a citrom élénkítő, tisztító hatását.

5. ANANÁSZ

Ez a trópusi gyümölcs szintén fontos C-vitamin forrás, ráadásul a benne található bromelain nevű enzim nem csupán a fehérjék emésztését segíti, hanem természetes bőrtisztítóként is hat. Az ananász hozzájárul a kollagéntermelés növeléséhez, segítve ezáltal a bőr feszességének megtartását. Levét elkeverhetjük maszkokban vagy bőrradírban egyaránt.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!