színes műsor

2019.12.10. 19:45

Csaknem háromezer gyermeket látnak vendégül a karácsonyi rendezvényeken

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) idén is együtt szervezi meg az Országházi Gyermekkarácsonyt, amelyre 850 hátrányos helyzetű általános iskolás gyermeket hívnak meg Magyarországról és határon túli településekről – közölte a szervezet kedden.

Budapest, 2018. december 16. A Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat huszonegyedik karácsonyi gyermekgálájának résztvevõi a fõvárosi Erkel Színházban 2018. december 16-án. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki az Országház kulcsát átadva egy napra átengedi a gyermekeknek az épület termeit. A gyerekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatja majd és különböző interaktív programokon vehetnek részt.

Találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, idegenvezetők kalauzolják végig őket az Országház nevezetességein és megtekinthetik az Országgyűlési Őrség díszőrségváltását is.

A négyórás program összesen nyolc helyszínen zajlik majd, a programot ajándékok átadása zárja Kövér László házelnök és Edvi Péter NGYSZ elnök részvételével.

Vasárnap délelőtt 22. alkalommal szervezik meg az MKB Karácsonyi Gyermekgálát 1500 nehéz anyagi körülmények között élő gyermeknek. A gála programja idén is Csajkovszkij A diótörő című műve, emellett ünnepi uzsonnával és ajándékokkal is várják a vidéki városokból, falvakból, a fővárosból és a határon túlról érkező vendégeket az Erkel Színházban.

A karácsonyi hangulatot idéző mesebalett bemutatásával a kezdetek óta mintegy 27 ezer gyermek számára nyújtottak a szervezők élményt.

Az együttműködés alapját jelentő MKB Ösztöndíjprogram és a Karácsonyi Gyermekgála előkészítését, szervezését és lebonyolítását – az MKB Bank felkérésére – az NGYSZ végzi immár 22 éve.

December 16-án 300 hátrányos helyzetű gyermeket hív meg budapesti általános iskolákból, gyermekintézményekből a hagyományos Mindenki Karácsonya elnevezésű rendezvényre az NGYSZ, Budapest Főváros Önkormányzata és a házigazda Westend Bevásárlóközpont. Ezt a programot a Gyermekmentő Szolgálat m28 éve rendezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen. A hagyomány szerint fellépnek a Budapesti Operettszínház művészei, emellett a szervezők arcfestéssel és édességgel is várják a gyerekeket.

Ötödik alkalommal indította el adománygyűjtő kezdeményezését az OTP Bank a munkatársai körében azzal a céllal, hogy az eseményen résztvevő gyerekeknek minél különlegesebb meglepetésben legyen részük. A bank dolgozói „színből szeretettel” címmel rajzeszközöket ajándékoznak, míg a 20 éve az esemény helyszínét biztosító Westend Bevásárlóközpont karácsonyi csomaggal várja a gyerekeket.

Az NGYSZ 2650 gyermeket lát vendégül ingyenes ünnepi rendezvényein.

Borítókép: A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat huszonegyedik karácsonyi gyermekgálájának résztvevői a fővárosi Erkel Színházban 2018. december 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!