különlegességek

2019.06.15. 07:00

Az ínyencségekről szól idén a Piac Éjszakája

A felsőkategóriás éttermek hozzávalóit mutatja be a rendezvény, ahol többek között piros banánt és fekete fokhagymát is kóstolhatnak a résztvevők.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az ország legnagyobb piacát, a Budapesti Nagybani Piacot bemutató ingyenes rendezvény idén két naposra bővült, június 19-én és 20-án is várják az érdeklődőket az ország egészéből. Regisztrálni korlátozott számban június 11-től lehet.

Ehető virágok, lila karfiol és piros ősbanán – többek között ezekkel a kulináris termékekkel ismerkedhetnek meg azok, akik idén részt vesznek a Piac Éjszakáján. A rendezvényen idén a felsőkategóriás éttermek beszállítói mutatkoznak be, felvonultatva azokat az ínyencségeket, amelyekkel a hétköznapokban nem találkozhatunk.

A nyílt napon az érdeklődők vezetett sétákon ismerkedhetnek meg a 35 hektár alapterületű piaccal
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A kóstolókon központi szerepet kap a fekete fokhagyma, amely egy több hónapig tartó, speciális érlelési eljárás során éri el egzotikus, umamiban gazdag ízét, sötét színét és puha textúráját. A különleges fokhagymát egy pálmaszívvel kevert salátában tálalják a Piac Éjszakáján, és mint egy exkluzív étteremben, az előétel egy „íztisztító” szecsuáni bimbó lesz.

A rendezvény sztárja a különleges fekete fokhagyma lesz

Két éve rendeztek először Piac Éjszakáját, hogy az ország legnagyobb zöldség- és gyümölcselosztó központját megismertessék a látogatókkal. Az ínyencségek kóstolója előtt a vendégeket idén is a piac legizgalmasabb pontjain vezetik körbe.

Regisztrálni itt tudnak az érdeklődők.

 

Borítókép: látogatók a Nagybani Piacon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!