Járvány

2020.03.20. 15:58

Adománygyűjtést hirdet a Katolikus Karitász

Nagyböjti adománygyűjtését meghosszabbítva, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő családoknak és idős embereknek segít a szervezet.

Székesfehérvár, 2020. március 11. Spányi Antal megyés püspök, a szervezet elnöke beszédet mond a Katolikus Karitász székesfehérvári logisztikai központjának átadásán 2020. március 11-én. A létesítmény az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program (Efop) pályázata keretében bruttó 236 millió forintból épült meg. MTI/Vasvári Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Nagyböjti adománygyűjtését meghosszabbítva, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő családok és idős emberek javára hirdet adománygyűjtést a Katolikus Karitász – közölte a segélyszervezet.

Azt írták: „most különösen fontos, hogy segíteni tudjunk azokon a rászoruló családokon és időseken, akik mélyszegénységben élnek, akik nem rendelkeznek tartalékokkal, vagy akik megélhetési krízishelyzetbe kerülnek”.

A korábban meghirdetett, eredetileg vasárnapig tartó nagyböjti adománygyűjtés során elsősorban tartós élelmiszert gyűjtöttek templomokban. A gyűjtés a koronavírus-járvány miatti korlátozások és a nyilvános szentmisék szüneteltetése miatt átalakul, és pénzadománygyűjtés formájában folytatódik.

Adományozni a karitasz.hu/onlineadomany oldalon az online adományozás menü alatt bankkártyás fizetéssel vagy átutalással a 12011148-00124534-00100008 bankszámlaszámra lehet.

A felajánlásokból a segélyszervezet főként élelmiszerrel és higiéniai felszerelésekkel támogatja az intézményeikben, illetve programjaikban ellátott családokat és a járvány idején különösen veszélyeztetett helyzetben lévő idős embereket.

„Szükség van továbbá a hátrányos helyzetű településeken végzett munkánk folytatására is, ahol különösen fontos a gyermekek otthoni tanulásának biztosítása és az idősek, megváltozott munkaképességűek védelme, támogatása” – fogalmaztak.

Borítókép: Spányi Antal megyés püspök, a szervezet elnöke beszédet mond a Katolikus Karitász székesfehérvári logisztikai központjának átadásán 2020. március 11-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!