legyőzhető távolságok

2018.05.14. 12:53

A Wizz Air továbbra is a Budapest Félmaratonnal marad

További öt évig, 2023-ig biztosított a Wizz Air Budapest Félmaraton jövője, mivel a magyar hátterű légitársaság és a Budapest Sportiroda (BSI) még az első ciklus lejárta előtt újabb együttműködési szerződést kötött.

Budapest, 2016. szeptember 11. A kenyai Henry Kemboi érkezik a célba a 31. Wizz Air Budapest Félmaratonon 2016. szeptember 11-én. Kemboi 1:05:39-es idejével elsõ lett a férfiak között. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kallos Bea

„A futás vállalati ügy, de személyes ügyem is egyben, többször részt vettem a cég által támogatott futóversenyeken” – mondta Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója a hétfői sajtótájékoztatón. Kiemelte: a cég filozófiája arra épül, hogyan tudnak tömegeket elérni.

„A futásban és a repülésben közös, hogy legyőzzük a távolságokat, új világ nyílik meg előttünk, új barátokat szerzünk”

- tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a cég Európa több pontján is támogat futóversenyeket, ezeken tavaly 42 ezren indultak, de a budapesti félmaraton – „a koronaékszer” – volt a legnagyobb, közel 15 ezer résztvevővel. Kimutatásaik szerint 2014 óta, amióta a Wizz Air a névadó szponzora a rendezvénynek, 60 ezer futó vett részt az eseményen, 15 százalékuk külföldi volt, és 73 országból érkeztek versenyzők.

Kocsis Árpád versenyigazgató kiemelte, hogy a régióban a BSI a legnagyobb szervező, éves szinten 145 ezer sportoló regisztrált a versenyeikre. Hozzátette, hogy a félmaraton távja, a 21 kilométer a kedvence, mivel ez mindenki számra legyőzhető távolság, és éppen ez a szlogenje az eseménynek.

Az idei félmaraton útvonala építkezések miatt módosul, az Infoparktól a budai rakparton, a Margitszigeten, illetve a pesti alsó rakparton zajlik majd a verseny, az Andrássy út idén kimarad.

Az előzetes nevezések alapján minden eddiginél több futó regisztrálhat a versenyre, a külföldiek száma pedig részarányosan már 50 százalékkal emelkedett.

Kocsis elmondta azt is, hogy míg 2014-ben 65, addig az idén már 200 fölött van a félmaratonok száma Magyarországon, de csak a Wizz Air Budapest Félmaraton tud 10 ezer futónál többet megmozgatni, így ez az ország harmadik legnagyobb futóeseménye a két kétnapos fesztivál mögött.

„Örülök, hogy már a ciklus lejárta előtt megkötöttük a jövőről szóló szerződést, így a szeptember 9-i soron következő esemény résztvevőinek nyugodtan mondhatom majd, hogy jövőre veletek ugyanitt” – fogalmazott.

Borítókép: A kenyai Henry Kemboi érkezik a célba a 31. Wizz Air Budapest Félmaratonon 2016. szeptember 11-én. Kemboi 1:05:39-es idejével első lett a férfiak között.

MTI Fotó / Kallos Bea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!