Melyek a legszebbek?

2019.08.21. 07:00

A megye hét csodája: bemutatjuk a Gébárti- és a Hévízi-tavat

Olvasóink Zala megye legszebb hét természeti csodájára szavazhatnak augusztus 8. és 30. között. A beküldött jelölések alapján tíz napon át mutatjuk be a természeti kincseket, mindennap kettőt.

ZH

Gébárti-tó – Zalaegerszeg Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Arra biztatjuk tehát a kedves olvasót, hogy szavazzon a 20 tagú mezőny jelöltjeire, ezáltal segítsen megtalálni a megye 7 csodáját!

Szavazataikat az olvasók a zaol.hu/a-megye-7-csodaja internetes oldalon, valamint a nyomtatott Zalai Hírlapban megjelenő szavazólapon is elküldhetik számunkra.

A szavazatok beküldési határideje 2019. augusztus 30.

A szavazók között értékes ajándékokat sorsolunk ki.

A Zalai Hírlapból kivágott szelvény beküldői között kisorsolunk 1 db 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesspihenést a Hotel Caramellbe. Az online szavazók között pedig a játékban részt vevő 13 megyében összesítve kisorsolunk 1 darab 200 000 forint értékű ­Neckermann utazási utalványt. Részletek és játékszabályzat a zaol.hu oldalon.

Gébárti-tó – Zalaegerszeg Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap
Hévízi-tó – Hévíz Fotó: Keszey/Archív

Zalaegerszeg északi részén található a Gébárti-tó, melyet két kis patak felduzzasztásával hoztak létre. A patkó alakú tó középső része a gátnál nyolc-tíz méter mély. Parkosított környezete kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínál a fürdőzők, a vízisportot kedvelők, valamint a horgászok számára. A tó körüli területen sétautak vezetnek, félszigetén szabadtéri strand található, továbbá egy kutyastrand is kialakításra került.

A Hévízi-gyógytó Természetvédelmi Terület legismertebb látványossága a Hévízi-tó vagy Hévízi-gyógytó. A tó 4,44 hektár kiterjedésével és az azt körülvevő 50 hektár területű véderdővel Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava. Az első, tutajokra épített fürdőházat 1772-ben Festetics György, a keszthelyi Georgikon alapítója építtette. A turisták és gyógyulni vágyók tömegét vonzó páratlan természeti kincset a vízfelszín felett lebegő páraréteg és a tó felszínén úszó indiai vörös tündérrózsák teszik különlegessé.ZH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!