energetizáló

2020.01.29. 18:33

A kivi C-vitamin tartalma külsőleg is jótékony hatású

Arcpakolásként használva enyhíti az öregedő- és vízhiányos bőr tüneteit is.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Lucky Business

A mediterrán országokban a gyümölcsöket régóta használják szépségápolásra. A kivi gazdag A-, B- és C-vitaminban, ásványi sókban, magnéziumban, csersavban és enzimekben. Napi egy kivi elfogyasztása fedezi szervezetünk C-vitamin-szükségletét. A Bors cikke szerint a C-vi­tamin az egészségmegőrzés mellett az öregedő- és vízhiányos bőr tüneteit is enyhíti. Ez a vízben oldódó vitamin szerepet játszik bőrünk sejtlégzésében is. Antioxidáns- és méregtelenítő hatása elősegíti a kollagénképződést, ezzel erősíti a hajszálereket és frissíti bőrünket.

Ezt a kitűnő C-vitamin-forrást azonban nemcsak evésre használhatjuk, külsőleg is hatásos.

Energetizáló maszk: egy pépesített kivit keverjünk össze egy kanál mézzel, és vigyük fel arcunkra. 15 perc elteltével mossuk le. Trópusi hámlasztó- és frissítő maszkot készíthetünk úgy is, ha a pépesített kivihez egy kis joghurtot és kókuszolajat (vagy mandulaolajat) keverünk. Vigyük fel az arcunkra, és hagyjuk megszáradni, majd öblítsük le hideg vízzel. Életre keltik a fakó bőrt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!