nem áll meg az élet

2021.02.17. 11:05

A járvány ellenére is százezrek tettek közlekedési vizsgát tavaly

Mintegy 680 ezer közlekedési vizsga, vizsgálat és utánképzés lebonyolításában vettek részt tavaly a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) munkatársai.

Budapest, 2012. március 8. Binder Károly vizsgabiztos, jármûvezetõi, vizsgáztatási és utánképzési osztályvezetõ gépjármûvezetõi gyakorlati vizsgát vezet a Budapest Fõváros Kormányhivatala Közlekedési Felügyelõsége Budaörsi úti oktatási központjának udvarán. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A KAV közleménye szerint a közúti járművezetők tavaly több mint 530 ezer elméleti és gyakorlati vizsgaeseményen vettek részt.

A legtöbb jelentkezőt felvonultató B kategóriában elméleti vizsgát csaknem 117 ezren, forgalmi vizsgát pedig több mint 96 ezren kíséreltek meg letenni.

A szaktanfolyami vizsgáztatás 72 414 vizsgaeseményén 51 685 esetben gépkezelői, 13 847 esetben GKI tehergépkocsi-vezetői, 5717 esetben pedig GKI autóbusz-vezetői képesítés megszerzésével próbálkoztak a jelentkezők.

A vizsgaközpont pszichológusai 2020-ban több mint 14 ezer pályaalkalmassági vizsgálatot végeztek.

A vasúti területen 2020-ban 38 671 vizsgaeseményt (alapvizsgák és időszakos vizsgák összesen), míg a hajózásban 17 353 vizsgaeseményt regisztráltak (belvízi kedvtelési célú és hivatásos, valamint tengeri hajós vizsgák).

A vizsgaközpont a tavaly májusi újraindulás óta kizárólag járványügyi szempontból biztonságos körülmények között szervezi meg a vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket – közölték. Minden esetben kötelező a védőfelszerelés viselése, biztosított a szükséges védőtávolság és a termek, eszközök folyamatos fertőtlenítése.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!