praktika

2021.04.02. 09:44

Hogyan lesz szép fehér a húsvétra szánt tojás?

Van egy olyan alapanyag a kamrában, ami meglehetősen sokoldalú, akkor is, ha a főzésről van szó, és akkor is, ha takarításról.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Alik Mulikov

Eltelhet a húsvét tojásfestés nélkül? Persze, hogy nem! Már csak az a kérdés, hogyan varázsolhatunk a barna tojásokból fehéret. Valójában sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk – írja az Origo. Ugyanis van egy olyan alapanyag a kamrában, ami meglehetősen sokoldalú – akkor is, ha a főzésről van szó, és akkor is, ha takarításról. Lássuk, melyik az, és ezúttal hogyan segít nekünk.

A csodás alapanyag, amit használni fogunk, az nem más, mint a háztartási ecet. Először készítsük elő a tojásokat, majd töltsünk fel egy lábast egy liter vízzel. Öntsünk bele egy deciliter ecetet, majd óvatosan rakjuk bele a tojásokat.

Forraljuk fel az ecetes keveréket, majd vegyük alacsonyra a lángot és főzzük még legalább tíz percig. Amint letelt az idő, kapcsoljuk le a gázt, és hagyjuk állni még tizenöt percet.

Ezt követően jöhet az utómunka. Fogjunk egy dörzsiszivacsot, és egyesével dörzsöljük le a tojásról a barnaságot.

A végén gyönyörű szép, fehér tojásokat kapunk, amelyeket élmény kifesteni a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!