Életmód

2015.02.18. 13:38

Tiszta vizet a pohárba

Az OÉTI március 23–27. között immáron hatodik alkalommal hirdeti meg a vízfogyasztást népszerűsítő programját az általános iskolák számára.

Keszey Ágnes

A program célja, hogy az iskolákban ne csak a mosdókban legyen elérhető a gyerekek számára az ingyenes vízvételi lehetőség.

– A gyermekkori elhízás megelőzésében fontos szerepe van annak is, hogy a cukrozott üdítők, cukros teák helyett inkább vizet igyanak a gyerekek. Mivel hazánkban a sófogyasztást is vissza kell szorítani a betegségek megelőzése érdekében, ezért alacsony nátriumtartalmú víz fogyasztását javasoljuk: a szénsavmentes, valamint a nem ízesített ásványvizet és a csapvizet ajánljuk - mondta el Miháldy Kinga, az OÉTI  osztályvezetője.

Ez a hét a tudatformálásra és ingyenes választék biztosítására épül. A csatlakozó iskolákban a gyerekek az OÉTI által kidolgozott, kreativitást, ügyességet igénylő feladatok, játékos programok és interaktív oktatóanyag segítségével ismerkednek az egészséges folyadékfogyasztási szokásokkal. Az program ideje alatt  iskolák nagy részét vízforgalmazó vállalatok látják el ballonos vagy palackozott vízzel, máshol az iskolai étkezőbe, osztálytermekbe kihelyezett, vízzel telt kancsók és egyéb megoldások révén (ivókutak, ballonosvíz-adagolók) biztosítják a vízvételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!