Életmód

2017.04.23. 18:35

Táncra perdülhettek a munkahelyükön a zalai óvoda dolgozói

Zalaegerszeg - Különleges alkalom, amikor a dolgozók táncra perdülhetnek a munkahelyükön. Ilyenre volt alkalmuk a múlt héten a megyeszékhelyen a Belvárosi I. Számú Óvodában.

Arany Gábor

A ságodi, a Szivárvány téri, a Mikes utcai tagóvoda és a Kis utcai székhelyóvoda pedagógusai, az óvodatitkár és a pedagógiai asszisztensek is részt vettek a nevelés nélküli munkanap programján a Kis utcai óvodában.

- Az egészséges életmódot kívánjuk népszerűsíteni és ezzel munkatársaink mentálhigiénés állapotán is javítunk - fogalmazta meg a célt a négy óvodában 464 apróságot fogadó intézmény vezetője, Horváthné Ambrus Marianna. Mint elmondta, több évre visszanyúló hagyománya van a rendszeresen áprilisban megszervezett egészségnapjuknak. Korábban már szerveztek közös túrát, kipróbálták a teniszt, tekéztek is együtt és futottak. A sport népszerűnek mondható a teljes mértékben női munkahelyen, mert mind nagyobb számban áldoznak szabadidejükből a rendszeres mozgásra.

A zumbaórát Virovecz Zsuzsa vezette az óvodai egészségnapon Fotó: Pezzetta Umberto

Az egészségnap menüjét is aktívan sportolók állították össze: az óvodában gyerekeknek aerobikot oktató Molnárné Bencze Katalin és az ovifoci programot szervező Battancs Gáborné, tudtuk meg az óvodavezetőtől. Így aztán a Román Adrienn vezette gyógytorna-foglalkozás mellett Virovecz Zsuzsa irányításával zumbáztak, Simon Szilárd mozgását követve pedig salsázhatott az egy híján negyven "óvodás" hölgy.

Ezektől a gyakorlatoktól eltérően azonban nem várták el a részvételt a napot megnyitó foglalkozásban, ugyanis a rúd- és légtáncstúdió tagjai tartottak bemutatót, köztük kolléganőjük is, a ságodi óvodában dolgozó Ács-Farkas Anikó.

Rúdtáncbemutató: gyakorlat közben Ács-Farkas Anikó (fent) és Puskás Vanda Fotó: Pezzetta Umberto

Érdeklődésünkre elárulta, három éve ismerkedett meg a rúdtánccal és már versenyszinten űzi egyéniben és párosban.

- Hetente három-négy edzést tartunk, de verseny előtt akár hatszor is gyakorolunk 2-3 órán át - mondta. - Minden porcikát megmozgat, arányosan fejleszti az izomzatot, ezért szeretem - tette hozzá és elmondta, a tavalyi egészségnapjukon már tartott rúdtáncórát az oktatója, de az idén inkább bemutatót kértek a kolléganői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!