Életmód

2017.08.04. 06:09

Lubics Szilvia táplálék-kiegészítői 200 km-es futásokhoz

200 km fölötti távokat futni, gyakran embertelen hőségben olyan kihívás, amire alaposan fel kell készülni. Sokunknak ez még autóval is kimerítő, Lubics Szilvia viszont futócipőben teljesít extrém ultramaratonokat. Hogyan lehet erre doppingmentesen felkészülni?

A 246 km-es Spartathlon ultrafutóversenyt többször is megnyerő, legutóbb a Badwater nevű sivatagi extrém futóversenyen is teljesítő, többszörös magyar bajnok ultrafutó hölgyet talán senkinek nem kell bemutatni. Dr. Lubics Szilvia neve ma már fogalom a futók körében nem csak itthon, hanem nemzetközi szinten is. Ebben a cikkben a Panhellen céggel kapcsolatos viszonyáról, illetve a Nagy-Britanniában gyártott speciális táplálék-kiegészítők hatásáról lesz szó.

 

LUBICS SZILVIA ÉS A PANHELLEN EGYÜTTMŰKÖDÉSE

A Panhellen kicsivel magyarországi megjelenése óta szponzorálja Lubics Szilviát személyére szabott professzionális sport táplálék-kiegészítőkkel, dietetikusi szaktanácsadással és speciális étrendekkel.

„A versenyek alatt, amelyek akár egész napos futást is jelenthetnek, mindig problémás volt az étkezésem. Korábban sportgélekkel, izotóniás italokkal próbálkoztam, de közben rájöttem, hogy nekem a természetes megoldások a leghatékonyabbak.” – nyilatkozta Lubics Szilvia egy korábbi interjúban (forrás: sportdieta.blog.hu 161115). – „Az edzési időszakban az energiaszintem növelésére és a fáradtság megelőzésére Radicalt használok, ami két természetes összetevőből áll.”

A Panhellen-nel való együttműködés kapcsán így folytatja a futónő: „Orvosként is tudtam valamennyit a táplálkozásról, később pedig a versenyzés miatt tanultam többet a sporttáplálkozásról. Közismert, hogy lakto-ovo vegetáriánus vagyok, emellett pedig pótolnom kell a szükséges fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat. Ezekből kiindulva mindig is kerestem azokat az étrend-kiegészítőket, amelyek a leghatékonyabban felszívódó hatóanyagokból vannak összeállítva. Számomra az is nagyon fontos, hogy a kiválasztott termékek természetes eredetűek legyenek, dopping- és vegyszer-mentesek. A Panhellen termékek pedig ilyenek, ráadásul olyan széleskörű a termékpaletta, hogy itt mindent megtalálok, amire szükségem van. A táplálkozási szakértőjük pedig ezen felül is sokat segít a diétám kialakításában, legyen szó felkészülési időszakról vagy versenyről.”

 

LUBICS SZILVIA PANHELLEN KÉSZÍTMÉNYEI

Most pedig nézzük meg részletesen, mik is pontosan ezek a termékek.

1. RADICAL™

Ez egy modern teljesítményfokozó, melynek egyik hatóanyaga a görögdinnyében fellelhető citrullin aminosav, valamint az almasav néven is ismert malát, ami a gyümölcsök természetes alkotója. Kitolja a fáradtságküszöböt, növeli a maximális erőt, mindeközben nem viszi fel a vérnyomást. Továbbá csökkenti a mentális fáradtságot, segíti a regenerációt. Futás előtt, illetve hosszú távok esetén közben is hasznos.

2. BCAA MAX™

A három legfontosabb esszenciális, azaz létfontosságú aminosav optimális arányban, hasznosulást fokozó vitaminokkal, az izomtömeg-növelés / izomvesztés elkerülése, valamint az energiaszint növelése céljából. Egyedisége, hogy a hagyományos BCAA készítményekkel szemben, nem szintetikus úton, hanem természetes fermentációs eljárással állítják elő. Az optimális 2:1:1 arányú leucin-izoleucin-valin hármas mellett tartalmaz cinket, krómot és B6-vitamint, melyek maximalizálják az aminosavak hasznosulását.

3. AMINO WHEY™ PROTEIN / ULTRA WHEY™ PROTEIN

A fehérjék legnagyobb szerepe testünk, szöveteink (pl. izomszövet) növekedésében, felépítésében, újjáépítésében van. Futók számára az izom regeneráció céljából az egyik legfontosabb táplálék-kiegészítő.

Az AMINO WHEY™ PROTEIN egy világszabadalmas fehérje készítmény. Az eleve a legmagasabb biológiai hasznosulási értékkel bíró fehérjéket (tejsavó) kiegészítették az egyedülálló Aminogen® természetes enzimrendszerrel, melynek segítségével még nagyobb mennyiségű aminosav jut az izomszövetekbe, elősegítve a gyorsabb izomépülést.

Az ULTRA WHEY™ PROTEIN tartalmazza a „proteinek Rolls-Royce-a”-ként is emlegetett PeptoPro® hidrolizátumot, ami egy egyedülálló előemésztett tejsavófehérje. Nagyszerűsége abban a szabadalommal védett enzimben rejlik, ami egyrészt semlegesíti a hidrolizátumok jellemzően kesernyés ízét, emellett olyan fehérje peptideket hoz létre, melyek gyorsan felszívódnak a véráramba és táplálják az izmokat. Ez a speciális protein nem csak tehermentesíti a szervezetet, hanem kiküszöböli a más fehérjék fogyasztása után előforduló rossz közérzetet.

4. CARBO 100™

A CARBO 100™ hatóanyaga a Kabolyn®, ami egy világszabadalommal védett „homopoliszaharid” (összetett szénhidrát), melynek felszívódása gyorsabb, mint a dextróz vagy az energiazselékből ismert maltodextrin szénhidrátoknak, és a járulékos puffadás nélkül biztosít tartós energiát a szervezet számára. Keményítő alapanyagokból készül, magas ozmolalitású és teljesen cukormentes. Gyorsan a véráramba jut, de lassabban használja fel a szervezet, ezért huzamosabb ideig biztosít energiát. Használatával megelőzhető, hogy a vércukorszint a futás során drasztikusan lecsökkenjen, azaz elkerülhetők az olyan tünetek, mint pl. a szédülés, homályos látás, gyors elfáradás, edzés közbeni éhségérzet.

 

5. GO!™

A PANHELLEN GO!™ hatóanyagai között megtalálható a koffein és a taurin. Ezek éberséget fokozó, idegrendszert stimuláló hatásuknál fogva hatékony segítséget jelenthetnek az edzés közbeni energiaszint fenntartásában, a mozgáskoordináció és a reakcióidő javításában, az edzésintenzitás növelésében, ezáltal a teljesítményfokozásban. A foszfatidilszerin csökkenti a stresszhormon, azaz a kortizol szintjét a vérplazmában, így kiküszöbölheti annak negatív hatásait (pl. katabolikus folyamatok, lassabb regeneráció). A glükoronolakton olyan természetes, a szervezetben is keletkező szénhidrátféleség, mely az éberség és a (szellemi) teljesítmény fenntartásán túl energiát (glikogént) is képes megtakarítani, ezáltal biztosítva a kellő löketet az edzés teljes időtartama alatt.

 

6. ULTRAVITAMIN™ PRO

Az ULTRAVITAMIN™ PRO egy szélesspektrumú multiformula, ami olyan hatóanyagokat is tartalmaz, amelyek más multivitaminban vagy napi vitamin csomagban nem találhatók meg együttesen, pedig nagy mértékben hozzájárulhatnak a jobb sportteljesítményhez, erőnléthez. Minden összetevő kisméretű, könnyen lenyelhető, természetes eredetű zselatin kapszulában, szintetikus adalékok nélkül került elhelyezésre a maximális fogyasztási élmény és a kellemetlen mellékhatások (multivitaminoknál időnként előforduló puffadás, teltségérzet, kellemetlen közérzet) elkerülése érdekében.

Az ULTRAVITAMIN PRO 30 napi adagból áll és minden csomagban 17 kapszula tartalmazza a napi adagot. Mivel bizonyos összetevők gyengíthetik vagy erősíthetik egymás hatását, valamint a hasznosulás szempontjából nem mindegy, mit milyen étkezéshez fogyasztunk, ezért a maximális hatás érdekében az ULTRAVITAMIN PRO étkezésekhez igazítható kiszerelésben kerül forgalomba. Az összes szükséges vitamin, nyomelem és ásványi anyag mellett tartalmaz extra antioxidánsokat, ízületvédőket, porcerősítőket és egyéb speciális hatóanyagokat.

 

7. ALGA+™

Magas dózisban, fele-fele arányban tartalmaz organikus Spirulina és organikus Chlorella alga őrleményt, melyek közvetetten hozzájárulhatunk a teljesítményfokozáshoz, a fáradtság csökkentéséhez és a kimerülés késleltetéséhez, valamint az anabolikus folyamatok támogatásához. Jelentős szerepük lehet az egészség és szépség (haj, bőr, körmök) megőrzésében, a fogyókúrában, valamint prebiotikus hatással rendelkeznek.

 

LUBICS SZILVIA SZEMÉLYES TAPASZTALATAI

„Igyekszem az edzéseket teljes erőbedobással csinálni, de tudom, a siker azon is múlik, mivel támogatom a szervezetemet, az edzések előtt, alatt, után. Erre figyelni egy amatőr sportolónak sokkal nehezebb, hiszen általában nem áll mögötte egy stáb, aki irányítja az étkezéseit és a táplálék kiegészítők szedését. Minderre a Panhellen adott átfogó megoldást.

Az Ultravitamin Pro szedése óta végre nem kell több cég vitaminjaiból összeszednem a napi szinten szükséges kiegészítőket, sőt arra is pontos ajánlást kapok, hogy a nap melyik szakaszában melyiket szedjem, hiszen például egyes hatóanyagok támogatják egymás felszívódását. Ma már nem kezdek edzést Radical nélkül. Egy kis Carbo 100-zal kombinálva, az éhgyomorra végzett edzések alatt is energikusnak érzem magam órákon át. Az edzések után pedig könnyen összeállítom a regeneráló turmixomat a Panhellen termékeiből. A Panhellen minden esetben a maximális tisztaságot, felszívódást és hasznosulást tartja szem előtt, végső soron ez az, ami miatt kezdetektől szívesen használom a termékeiket.”


Dr. Lubics Szilvia

A teljes csomag, illetve kisebb verziói itt elérhetők.

 

(x)

Címkék#Panhellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!