Életmód

2017.03.21. 13:28

Kiderült vércsoport szerint kiknél nagyobb a rák és a trombózis kockázata

A kutatók azt vizsgálják, hogyan befolyásolja a vércsoport az egészséget és a szerelmi életet.

Mai napig nem tudják a tudósok, hogy miért vannak különböző vércsoportok - olvasható a penzcentrum.hu oldalán. Mégis arra következtettek, hogy a vércsoport döntő szerepet játszhat több egészségügyi kérdésben is, mint a betegségek kialakulásának kockázatában, a termékenységi problémáknál, az Alzheimer-kór kialakulásában, vagy akár a ráknál.

A vérben található cukor és fehérje kombinációk alapján 4 fő csoport létezik: A, B, AB, és 0. A britek 44 százaléka 0-s vércsoportú, 42 százaléka A, 10 százaléka B, és csupán 4 százaléka AB. Egy friss tanulmány szerint a 0 vércsoportú férfiaknál négyszer kisebb az impotencia esélye, mint más vércsoporttal rendelkezőknél.

A Torontói Egyetem korábbi kutatásai szerint a 0 vércsoportúak szervezete ellenállóbb a maláriával szemben. Szerintük ez azért van így, mert az emberi immunsejtek könnyebben felismerik a fertőzött 0-s típusú vérsejteket, így gyorsabban tudnak reagálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!