Életmód

2015.08.17. 16:30

Ferences zarándokok

Nagyboldogasszony ünnepén útnak indult Esztergomból Mátraverebély-Szentkútra a 21. ferences gyalogos zarándoklat - tájékoztatta lapunkat a Ferences Sajtóközpontból Szerdahelyi Csongor.

Zalai Hírlap

A közel 300 résztvevő öt napon át vándorol, hogy 130 kilométert legyalogolva Szent István napját a megújult nemzeti kegyhelyen ünnepelhesse. A zarándoklaton 10 ferences testvér, ferences Mária missziós nővérek, szegénygondozó nővérek és Szent Ferenc Kis nővérei is részt vesznek.

Az eseményt azért szokták mozgó kolostornak is nevezni, mert a napok ritmusát a reggeli és az esti zsolozsma, a szentmise, az elmélkedés, a csend és a rózsafüzér-imádság adja. Emellett alkalom nyílik a komoly beszélgetésekre, az ismerkedésre és a vidámságra is. A Pilis, a Börzsöny és a Cserhát ösvényein, olykor országúton vagy szántóföldek között, változatos terepen, viszonylag erős tempóban teszik meg a távot.

- Az idei zarándoklat elmélkedéseinek témája a szerzetesek éve alkalmából a megszentelt élet - mondta Dobszay Benedek provinciális a Ferences Sajtóközpontnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!