Életmód

2017.05.28. 14:25

Energikus évben élünk - Beszélgetés Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológussal

ZALAEGERSZEG - Izgalmas esztendőnek ígérkezik a 2017-es, ami a tavaszi napfordulóval indult - tudtuk meg sok egyéb mellett Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológustól, akivel még a Zala Plaza Frissítő hétvége című programjának keretében beszélgettünk.

Kiss Gyöngyvér

Sokaknak a horoszkóp szó hallatán az újságok hasábjain virító 12 égövi jegy jut eszébe. Pedig napjainkban az asztrológia mást jelent. Németvölgyi-Nagy Renáta vallja, az asztrológia az egyénre helyezi a hangsúlyt, az őt érő hatásokra, és nem arra, hogy megjósolják, kivel mi fog történni.

A születési horoszkópból - amelyet a helyre és időre, percre pontosan kell felállítani - elkészíthető a részletes személyiségelemzés, s mivel azt ki lehet olvasni a csillagokból, hogy kire milyen lehetőségek várhatnak egy-egy időintervallumban, jó szakember a jövendőmondás helyett abban tud segíteni, ki mire helyezze a hangsúlyt az adott időszakban, mi segítheti, mi gyengítheti, akadályozhatja őt, milyen irányba terelik az események.

- Bizonyos bolygók lelassítják az életritmust, mások felpörgetik, ezek olvasatából lehet látni, új irányt kell-e vennie az életünknek, nyitni kell új dolgok felé, vagy éppen egy befelé fordulós időszak következik - magyarázza az asztrológus, hogy általánosságban miként befolyásolja jövőnket a csillagok állása. - Tehát alapvetően a bolygók hatásai és a tendenciák mérvadóak, melyekre természetszerűen mind a 12 jegy szülötte rá tud hangolódni.

Az egyik fontos váltás a tavaszi napfordulóval, az új asztrológiai évvel, azaz március 20-án kezdődött.

- Mivel minden bolygó ural egy esztendőt, most léptünk a Mars évéből a Napéba. Elég csak az egyszerű szimbólumrendszerre gondolni, máris felismerhetjük, hogy a Nap képviseli az léterőt, önbizalmat, önmegvalósítást, sugárzást, azaz azt az erőt, ami úgymond meghatároz engem, s általa láthatóvá és észlelhetővé válok a világban.

Németvölgyi-Nagy Renáta

Így aztán fontos fordulópontok jöhetnek az emberek életében. A Mars tavaly küzdelmes évet jelölt, a Nap évének mottója már inkább az lehetne: "meg akarom valósítani a célomat, amiért küzdök"! Ha ez nincs így, sokkal jobban érezhetjük, minden megfullaszt, amivel nem tudunk már azonosulni - fejtette ki Németvölgyi-Nagy Renáta.

- Tehát azok tudnak igazán változtatni helyzetükön, akik önállóvá tudnak válni, és abba az irányba haladnak, ami az életet erősíti, ami az életfeladatuk. Akikben megvan a megújuláshoz szükséges erő, jól tudnak haladni és nagy eredményeket, sikereket elérni. Akikre ez kevésbé jellemző, azok esetleg fáradékonyabbak lesznek, nem igazán találják a helyüket. Ők lesznek azok, akik még mindig várnak az álmaik beteljesülésére, de nem fektetnek bele elég energiát, hogy elhárítsák az akadályokat.

Az asztrológus jóslata szerint 2017 fordulóév is: el kell engedni régről belénk ivódott félelmeket, megérteni a visszatérő problémák üzenetét, hogy tovább tudjunk lépni. Akik ezzel szemben inkább az álmaikat kergetik, ahelyett hogy tennének érte, azok még inkább elégedetlenek lesznek. Kicsit részletesebb elemzésbe bocsátkozva megtudtuk, hogy a levegős jegyek számára a Nap éve kedvező kihívásokat hozhat, az emberi kapcsolatok terén hozhat nagy változásokat, hiszen a Vízöntő, a Mérleg és az Ikrek a Nappal összhangban megélhetik szabadságukat, képesek egyedül elindulni útjaikon, új ismereteket kötni.

A tűz elemeknek (Oroszlán, Nyilas, Kos) kedvező ez az év, hiszen a tűz, az önmegvalósító erő a vérükben van. Különösen az Oroszlánoknak adhat nagy szárnyalást, de mindenkinek érdemes arra figyelni, ne helyezzék túlzottan magukat a középpontba. A vizes jegyek (Halak, Skorpió, Rák) általában zárkózottabbak, ezért nekik igazi kihívás lehet ez az időszak, hogy megmutassák rejtett oldalukat, képességeiket és nyíltan felvállalják egyéniségüket.

Az emberi oldal megmutatása olyan kincs, amely valódi magabiztossággal töltheti el őket és bármely jegyet. A föld jegyek (Bika, Szűz, Bak) feladata, hogy kiszakadjanak a napi rutint jelentő feladatokból, a haladás és elengedés útjára lépjenek - sok esetben még akkor is, ha ez elsőre anyagilag nem tűnik túl kedvezőnek. Higgyenek abban, hogy képesek új helyzeteket is megvalósítani és új rutinokat kialakítani, hiszen az erejük ebben van.

- Asztrológusok számára figyelemreméltó mozgás a bolygók retrográd, azaz látszólagos "visszafelé" haladása. A Vénusz például március 5. és április 16. között haladt "visszafelé" az égövön. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolatok próbára vannak téve, múltbeli szerelmek, feldolgozatlan érzelmek újra felbukkanhatnak.

Ez az időszak sok ember életében előhozhatja azt, amivel még nem szembesült a kapcsolataiban - emelte ki Németvölgyi-Nagy Renáta, hozzátéve, az új dolgokba való belekezdést jobb május utánra időzíteni, pontos előrejelzést azonban csak a születési képlet alapján lehet mondani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!