Életmód

2017.03.03. 18:32

Tapasztalatok, tanácsok, receptek – étkezéssel karbantartható a gyógyíthatatlan betegség

Keszthely - Utálok enni – e címmel tartott előadást Manninger Beáta Crohn-betegségéről a Balaton Színházban. Azt is megosztotta a hallgatósággal, hogyan tehetünk megfelelő táplálkozással egészségünkért.

Keszey Ágnes

A Crohn-betegség gyakori hasmenéssel, drasztikus fogyással, fájdalmakkal járó gyulladásos bélbetegség. Az előadó saját tapasztalatait elmondva sortársain szeretne segíteni, így saját receptjeit is megosztja az interneten.

Gyógyszert nem szed, szigorú szabályok szerinti étkezéssel segít magán Manninger Beáta

– Szigorú diétát tartok: glutén-, laktóz, glutamát-, valamint liszt- és szójamentes étkezést folytatok, ásványi anyagokkal, tápszerekkel kiegészítve. Egy magyar orvoscsoport nyilvánosságra hozta, hogy megfelelő étkezéssel karbantartható e betegség.

Ez visszajelzés volt nekem, hogy a diétával, amelyet kitaláltam, jó úton járok – fogalmazott Manninger Beáta, kiemelve: a speciális étkezés ugyan drága, de nem kerül többe, mint ha gyógyszert szedne az ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!