Életmód

2017.08.30. 09:43

Egészséges és látványos – Ezek a tízóraik biztosan meghozzák a gyerek étvágyát

Nehezen sikerül rávenni a gyereket, hogy megegyez az iskolába csomagolt tízórait vagy uzsonnát? Egy kreatív szülőnek ez nem jelenthet kihívást. Mutatunk pár ötletet mivel lehet vonzóvá tenni az egészséges ételeket.

Szauer Annamária

Zöldséges halacskák

Csak egy pár karika, némi rizs és máris készen vannak a halacskák. Ilyen tálalásban a legzöldségellenessebb gyereke is örömmel eszi majd az uborkát és a répát.

Állatfigurás szendvicsek

Ha állatbolond a gyerek, ezekkel a szendvicsekkel biztosan telibe találunk. Ezekkel még a mellé pakolt gyümölcs és zöldség is könnyebben csúszik.

Egérke a dobozban


Csak a macska meg ne lássa! Egy tojás, némi sajt és répa, mindössze ennyi kell ehhez az egérkéhez és máris jobb kedvvel megy iskolába a kisdiák.

Fókák és polipok


Ez a doboz már nem csak tízórainak, de egy ebédnek is elegendő. A tengeri állatkák felidézhetik a nyári vízparti élményeket is. A víz pedig mindenkinek meghozza az étvágyát.

Egyszerű, mégis nagyszerű


Ha nincs időnk és energiánk látványos ételek készíteni, érdemes beszerezni pár szilikonformát. Ezekbe egyszerűen belehelyezhetjük az ételeket. Ráadásul könnyen tisztíthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!