Salakarany

2017.09.25. 17:38

A végbelében akart aranyrudakat kicsempészni egy utas Srí Lankáról

Indiába tartott volna a sikamlós szajréval, de úgy szenvedett, hogy nehéz volt nem észrevenni.

A csempész furcsa járása miatt tűnt fel a colombói repülőtér vámosainak. Mint elmondták, a férfi alig bírt járni, és úgy tűnt, hogy fájdalmai vannak.

A gyanús légi utast alapos testi motozásnak vetették alá, és meg is találták a végbelében a hat műanyagfóliába bugyolált nyakláncot és hét kis aranyrudat 904 gramm összsúlyban, 4,5 millió Srí Lanka-i rúpia (7,7 millió forint) összértékben.

A 45 éves Srí Lanka-i férfi vélhetően futárként dolgozott egy csempészhálózatnak – közölte a Srí Lanka-i vámhivatal szóvivője. A csempészési kísérletért 100 ezer rúpia (170 ezer forint) bírságot szabtak ki rá, a csempészárut elkobozták tőle.

Az aranycsempészetet általában pénzmosásra vagy drogkereskedelemből származó bevételek külföldre juttatásához használják a dél-ázsiai szigetországban.

Az eset kapcsán felidézhetjük azt a South Park-jelenetet, amiben Eric Cartman megszabadul a testében kicsempészni kívánt árutól (amiről aztán később kiderül, hogy hamis). Íme a videó:

 

Borítókép: Shutterstock / kimberrywood

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!